«Επί ποδός» και στις γιορτές η Τροχαία μοίραζε στους οδηγούς φυλλάδια

Επί ποδός  καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, οι τροχονόμοι της Καλαμάτας, οι οποίοι αυτές τις ημέρες βρίσκονταν στους δρόμους και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας στους πολίτες, προκειμένου να συμβάλουν στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Στις 23 Δεκεμβρίου, αλλά και την παραμονή των Χριστουγέννων, όπως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και  η κίνηση στους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και του νομού, ήταν κυριολεκτικά ασφυκτική, οι  αστυνομικοί της Τροχαίας υπενθύμιζαν στους  οδηγούς και όχι μόνο πως πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, εστιάζοντας σε τρεις πολυτιμότατες συμβουλές.

 ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Αλκοόλ και οδήγηση σκοτώνουν.
  • Ζώνη- κράνος και τα παιδιά στα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές.
  • Υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση προτεραιότητας και σηματοδότη και κινητό κατά την οδήγηση, οδηγούν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Παράλληλα, οι τροχονόμοι, συνιστούσαν σε όλους, να κάνουν τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους πριν ταξιδέψουν, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες, καθώς επίσης να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης, καλούσαν να μην υπερεκτιμούμε τις οδηγικές μας ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων μας και φυσικά, να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους μας που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά μας με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ