Εντυπωσίασαν οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής με «Τα μάγια του χειμώνα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις με το έργο “Τα μάγια του χειμώνα” με το ξωτικό Τρόλο Τρίκμαν να μαγεύει όλο το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου σκορπίζοντας γέλιο και χαρά σε ηθοποιούς και θεατές, από την περασμένη Τετάρτη 3 έως και χθες στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

 

Το Δ.Σ. της Πειραματικής Σκηνής ευχαριστεί θερμά όλο το κοινό που τίμησε με την παρουσία του και αγκάλιασε με την αγάπη του και τα εγκωμιαστικά λόγια του την δουλειά του Συλλόγου.
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας μαζί με τους συντελεστές και τη θεατρική ομάδα υπόσχεται ότι θα συνεχίζει για πάντα την προσπάθεια να δημιουργεί για τα παιδιά και με τα παιδιά θεατρικές παραστάσεις με ποιότητα και αισθητική.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα θεατρικό έργο για παιδιά που έχει μεταφράσει και ανεβάσει στη «ΜΙΚΡΗ ΠΟΡΤΑ»  το 2002 η Ξένια Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, αποτελεί και την πιο σοβαρή εγγύηση για να το επιλέξουμε και να το ανεβάσουμε με τη θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

«Τα μάγια του χειμώνα» (A spell of cold weather) πήρε το βραβείο του καλύτερου θεατρικού έργου για παιδιά το 1996 από την Βρεττανική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων. Το είχαν παραγγείλει από το Theater Centre του Λονδίνου και το Τheater Sherman του Cardiff. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1995  και στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στην Ουαλία και την Αγγλία.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα αγρόκτημα στα σύνορα Αγγλίας και Ουαλίας. Σύμφωνα με την αγγλική λαϊκή παράδοση, σε ορισμένα σπίτια υπάρχει ένα ξωτικό που μένει μόνιμα εκεί. Ένα ξωτικό φιλικό και σκανδαλιάρικο.  Στο αγρόκτημα, λοιπόν, της ιστορίας μας, μένει ένα ζευγάρι αγροτών νοικοκυραίων, η Μάρθα και ο Τίμος, που περνά τις μέρες του άχρωμα και πληκτικά έχοντας ξεχάσει τη χαρά, το γέλιο και τη διασκέδαση.

Μαζί τους μένει και ένα ξωτικό: ο Τρόλο Τρίκμαν, αόρατος γι αυτούς  μα και για όσους έχουν σκληρή και ιδιότροπη καρδιά.   Ο Τρόλο κινείται ανάλαφρα και γρήγορα, ανάμεσά τους. Η κάθε κίνησή του γίνεται με  μεγάλη ακρίβεια χωρίς καθόλου να μιλάει. Ο αναπάντεχος ερχομός της ανηψιάς τους Μαργαρίτας και τα μάγια του παιχνιδιάρικου ξωτικού ανατρέπουν τα πάντα στο αγρόκτημα… Σκύλος, αγελάδα, κόκκορας, πρόβατα και κότες συνομωτούν με το ξωτικό και τη Μαργαρίτα και φέρνουν τα πάνω κάτω. Χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν αστεία και σκανταλιές που διασκεδάζουν και προκαλούν ατέλειωτο γέλιο. Άραγε το σκανταλιάρικο ξωτικό, με τα μαγικά του κόλπα, θα καταφέρει να φέρει τη χαρά, την αγάπη και την ευτυχία στο σπιτικό αυτό;

    «Τα Μάγια του Χειμώνα», μια παράσταση γεμάτη αστείρευτο χιούμορ, μουσική, τραγούδια, μηνύματα αγάπης και τρυφερότητας, που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.

Μια χαρούμενη και τρυφερή ιστορία γραμμένη ειδικά για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στο ανέβασμα αυτής της παράστασης. Την αφιερώνουμε σε όλα τα παιδιά και σε όσους αισθάνονται παιδιά!

 

ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας:CharlesWay

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Δρεπανιά

Σκηνικά: Βενετσάνος Μπαλόπουλος

Επιμέλεια μουσικής: Κατερίνα Πετρουλάκη, Δέσποινα Δρεπανιά

Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Μαραβέλιας

Κοστούμια: Λέττα Πετρουλάκη

Φωτισμοί: Γιάννης Τσούπας

Αφίσα: Τζένη Ντεκελέ

Φωτογραφίες : Νίκος Τζαβάρας

Κατασκευή σκηνικού:Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας Αγγελόπουλος

Τεχνική υποστήριξη φωτισμού και ήχου: Χρήστος Συκάς

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

(με σειρά εμφάνισης)

 

Τρόλο Τρίκμαν: Ιωάννα Κοκκορόγιαννη

Μάρθα: Γιώτα Βασιλειάδη

Τίμος:Αντώνης Σταματέλος

Μαργαρίτα : Νικολέττα Βασιλοπούλου/Γεωργία Δημητρακοπούλου

Αγελάδα:Ρουμπίνη Αγγουρά και Αλεξάνδρα-Δήμητρα Κολοκοτρώνη

Κόκορας: Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος

Κότες: Νικόλας Παχτίτης, Κων/νος Δημητρακόπουλος, Γιώργος Χρονόπουλος

Σκύλος: Αλέξης Παπαβασιλείου

Νεράϊδες, ξωτικά, αστέρια, πρόβατα: ο θίασος

Αγγουρά Ρουμπίνη, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Ανδριώτη Φρόσω, Βασιλειάδη Γιώτα, Βασιλοπούλου Νικολέττα, Βούλγαρη Σταυρούλα, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δρέτας Αντώνης, Δρέτα Πηνελόπη, Κολοκοτρώνη Αλεξάνδρα-Δήμητρα, Κουτάντος Γιώργος, Μιτακίδη Γιολάντα, Μούστου Νεφέλη, Παπαβασιλείου Αλέξης, Παχτίτης Νικόλας, Πετροπούλου Αναστασία, Σταματέλος Αντώνης, Τσερίκου Αννίτα, Τσίμπουρης Παναγιώτης, Φουντέα Στέλλα, Χρονόπουλος Γιώργος

.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ