Δεν εμπλέκεται η Περιφέρεια! Η Ντίνα Νικολάκου στη «Φ» για την «υπόθεση Μπέζου» στην Παλιόχουνη…

ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΔΙΤ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ

Την πεποίθηση ότι το μόνο ζήτημα που εγείρουν οι διαδικτυακές καταγγελίες του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, για την ΤΕΡΝΑ και την αγορά κτημάτων, όπου θα κατασκευαστεί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι μια διαδικασία διεκδίκησης μεταξύ ιδιωτών, εξέφρασε, μιλώντας, στη «Φ» για το θέμα, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η οποία ξεκαθάρισε πως το έργο δεν κινδυνεύει, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές –σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο- κατά του κ. Μπέζου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Είναι δυνατόν να προσπαθούμε επειδή είμαστε θεσμικοί, επειδή δηλαδή ο κ. Μπέζος τυγχάνει να είναι πρόεδρος ενός μεγάλου Νοσοκομείου, και έχει μια τόσο σοβαρή θέση, να μετατρέπει το ιδιωτικό του θέμα, σε κάτι που αφορά στην κοινωνία;», διερωτήθηκε η Ντίνα Νικολάκου, τονίζοντας πως ο περιφερειάρχης, δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακεί σε συνομιλία με τον Γιώργο Μπέζο, που σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, προσπαθεί να αναδείξει σε πολιτικό, ένα προσωπικό του πρόβλημα. «Ο ίδιος βέβαια, στην τελευταία του ανάρτηση, αναφέρει ότι το πρόβλημά του είναι ιδιωτικό. Βέβαια, δεν μας είπε, πόσα λεφτά ήθελε ή τι ακριβώς πούλησε… Είναι θέματα αυτά, που αφορούν την κοινωνία;», διερωτήθηκε ξανά η αντιπεριφερειάρχης, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά του Γιώργου Μπέζου.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο…  ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

«Είναι παλαιοκομματική κατά τη γνώμη μου και παλαιοπολιτική, η διαδικασία του να θέλουμε αναδείξουμε το προσωπικό μας θέμα, σε πολιτικό», σημείωσε με νόημα η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, η οποία προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, μίλησε με ακόμη πιο σκληρή γλώσσα για τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας.  «Ξέρετε, η διαγωγή μας και η συμπεριφορά μας στα προσωπικά μας θέματα δείχνει το ποιοι πραγματικά είμαστε! Ο κ. Μπέζος, εδώ και καιρό, ξεκίνησε να κάνει αναρτήσεις στο facebook, στη συνέχεια, προσπάθησε να προκαλέσει την Περιφέρεια να του απαντήσει και αργότερα, τον ίδιο τον περιφερειάρχη, ενώ απείλησε και τους αιρετούς οι οποίοι έχουν ψηφίσει γι’ αυτό το έργο! Μα είναι δυνατόν; Έχει μία προσωπική διένεξη με την εταιρεία και καταγγέλλει συγκεκριμένα πράγματα, αναφέροντας ονόματα, αν θέλει, μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο που ορίζει ο Νόμος και αν έχει δίκιο, να δικαιωθεί», δήλωσε η κα Νικολάκου, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν εμπλέκεται σε προσωπικές υποθέσεις. «Ο κ. Μπέζος, μόνος του αποκάλυψε, θεωρώντας ότι πρέπει να το κάνει μέσα από το facebook, ότι είχε μία διαπραγμάτευση οικονομικού περιεχομένου με την εταιρεία, ενώ στην τελευταία του ανάρτηση, αποκαλύπτει ότι δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό, η Περιφέρεια, σε αντίθεση με τα υπονοούμενα που άφηνε στην αρχή», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία παράλληλα επισημαίνει, ότι η ανάρτηση αυτή, δεν έχει να κάνει με το έργο της Περιφέρειας!

ΣΤΟ… ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΠΕΖΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΖΗΤΗΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

«Οποιοσδήποτε, όσο ανόητος και αν είναι, δεν μπορεί να φανταστεί ότι η ιδιωτική υπόθεση κάποιου, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της χώρας και το σημαντικότερο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Άρα λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, η προσπάθεια που έκανε ο κ. Μπέζος, να μετατρέψει την ιδιωτική του υπόθεση, σε πολιτικό ζήτημα, έπεσε… στο κενό, καθώς εμείς δεν θα γίνουμε συνομιλητές ενός ιδιώτη, που έχει διένεξη με την οποιαδήποτε εταιρεία. Το έργο μας και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, για να μην υπάρξει καμιά παρερμηνεία από τους πολίτες, όπως και η ευθύνη της Περιφέρειας γενικότερα, για το διεθνή διαγωνισμό, έχει κριθεί από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται η Περιφέρεια, στις αγοραπωλησίες, καθώς μιλάμε για ένα έργο που έχει χωροθέτηση ιδιωτική», ανέφερε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία δήλωσε σε όλους τους τόνους, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε καμιά φάση του έργου, δεν είχε εμπλοκή σε αυτό το κομμάτι!

ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΜΠΕΖΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!

«Η διαδικασία διεκδίκησης μεταξύ δύο ιδιωτών, δεν μπορεί να αγγίξει ούτε το πολιτικό προφίλ του κ. Τατούλη, ούτε το κύρος του περιφερειάρχη, ούτε τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού που έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θεωρώ ότι ήταν πολύ μεγάλο λάθος από την πλευρά του κ. Μπέζου, ο οποίος εκπροσωπεί και έναν θεσμό, να προσπαθήσει να εμπλέξει την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη και να μετατρέψει ένα ιδιωτικό θέμα, σε πολιτικό ζήτημα. Ο ίδιος δηλώνει ότι το θέμα που έχει με την εταιρεία θα το επιλύσει η ελληνική δικαιοσύνη, υπάρχουν άλλωστε, εκείνοι οι αρμόδιοι φορείς, στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί, προκειμένου να δικαιωθεί, αν έχει δίκιο. Δεν είναι πολιτικά τίμιο, να προσπαθεί να εμπλέξει την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη», δήλωσε η Ντίνα Νικολάκου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την… τακτική Μπέζου και σχολιάζοντας το «like» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ανάρτηση, το οποίο όπως είπε, είναι… αχαρακτήριστο! «Τι σημαίνει πολιτική μέσω facebook ή κάνει «like» ο Πολάκης, ο οποίος είναι υπουργός; Να μην περιμένει ο κ. Μπέζος, να πέσει η Περιφερειακή Αρχή στην παγίδα να του απαντήσει, για να εμπλέξει σε αυτήν τη διαδικασία τον περιφερειάρχη. Η προσπάθειά του αυτή, έχει πέσει ήδη στο κενό! Που εμπλέκεται η Περιφέρεια; Είναι υπεύθυνη σε οποιοδήποτε στάδιο, να ελέγξει τους τίτλους; Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Μπέζος έχει αυτήν την εμμονή εναντίον της Περιφέρειας;», διερωτήθηκε η αντιπεριφερειάρχης, που άφησε κι άλλες αιχμές, κατά του διοικητή του Νοσοκομείου. «Εδώ, πριν λίγο καιρό, ευχαριστούσε τον περιφερειάρχη, όπως έχει κάνει επανειλημμένα, για τα μεγάλα έργα που έχει εντάξει, σε όλες τις Μονάδες Υγείας της Πελοποννήσου, σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Είναι σοβαρή αντιμετώπιση, ο πρόεδρος ενός Νοσοκομείου μέσα από ανάρτηση σε προσωπικό λογαριασμό, να θέλει να δημιουργήσει θόρυβο και να εμπλέξει τον περιφερειάρχη σε μια τέτοια υπόθεση; Είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή; Γιατί δεν μας είπε από την πρώτη στιγμή ότι ο ίδιος ή η οικογένειά του, είναι ιδιοκτήτης και το πρόβλημά του είναι με την εταιρεία και προσπάθησε με στόχευση εναντίον του περιφερειάρχη! Τι θέλει; Θέλει να γίνει το θέμα του πολιτικό; Δεν πρόκειται να γίνει!», τόνισε η Νίνα Νικολάκου, που στάθηκε και στην ουσία της υπόθεσης, που θέλει τις υπογραφές, να πέφτουν εντός του μηνός.

ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να έχουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την προγραμματική σύμβαση που έχουμε με το Φορέα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Αυτό το έργο, από την πρώτη στιγμή, έχουμε πει ότι είναι το μοναδικό νόμιμο, ώστε να διαχειριστούμε όπως πρέπει τα σκουπίδια μας, να σταματήσουμε να έχουμε ανεξέλεγκτες χωματερές και τόσο πολλές μεταφορές, όπου σκορπίζονται και κατασπαταλώνται πάρα πολλά χρήματα, για να μπορέσουμε επιτέλους, να γίνουμε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Το θέμα αυτού του έργου, έχει να κάνει με την καινοτομία της ιδιωτικής χωροθέτησης, αφού δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που ξέραμε τόσα χρόνια και ποτέ δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά όποιος θα αναλάμβανε το έργο αυτό, θα έπρεπε να έχει και το χώρο. Η Περιφέρεια δεν έχει καμία εμπλοκή στην επιλογή του χώρου, όπου θα γίνουν τα εργοστάσια», ανέφερε για μια ακόμη φορά η κα Νικολάκου, καθώς εκεί εστιάζεται η ουσία της όλης υπόθεσης και δήλωσε πως το έργο αυτό, είναι κατά κοινή ομολογία, πραγματικά απαραίτητο και πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. «Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως η κυβέρνηση, το έχει εντάξει στα μεγάλα έργα της χώρας, παρουσιάζοντάς το στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υπενθύμισε η αντιπεριφερειάρχης, με την ΤΕΡΝΑ να δίνει τη δική της απάντηση, όπως δημοσίευσε ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή της εταιρείας, Γιώργο Αγραφιώτη, το messiniapress.gr.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ  Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ

Συγκεκριμένα, η ΤΕΡΝΑ φέρεται να μην προτίθεται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν σε ιδιώτες και για λόγους αρχής, να μην προσφεύγει στη δικαιοσύνη.  Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου, το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, Γιώργος Αγραφιώτης, αρκέστηκε στο ότι όποιος ιδιώτης εγείρει ζητήματα, μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία και είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει.

ΣΙΒΥΛΛΙΚΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΖΟ

Θέσαμε υπόψη του Γ. Μπέζου τη «φιλοσοφία» των απαντήσεων τόσο της ΤΕΡΝΑ, δια του Γ. Αγραφιώτη όσο και της Περιφέρειας δια της Ντ. Νικολάκου. Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου τις σχολίασε σιβυλλικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει πολλά και σημαντικά νομικά (και όχι μόνο) επιχειρήματα και απέρριψε ότι μέσω της υπόθεσης επιδιώκει οποιαδήποτε πολιτική εμπλοκή. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε πολιτικές επιλογές ή σκοπιμότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζος και πρόσθεσε: «Η καταγγελία μου είναι ξεκάθαρη και έχει ενημερωτική δικαιοσύνη».

Δεν αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις του, ωστόσο υποστήριξε ότι υπάρχουν ευθύνες και στην Περιφέρεια και προσωπικά στον περιφερειάρχη, ενώ για την εταιρεία και τον μεσάζοντα επανέλαβε ότι υπάρχει καραμπινάτη απάτη.

Η συνέχεια, λοιπόν, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού έγκυροι νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις και ότι υπό προϋποθέσεις, μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξη του έργου.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις όποιες εξελίξεις, οι Πελοποννήσιοι ζητούν να προχωρήσει το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με τα όποια προβλήματα σε ζητήματα ιδιοκτησιακών διαφορών στο χωροθετημένο  χώρο, που ήταν καθαρά στην ευθύνη της αναδόχου εταιρείας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ