Παπάδες που δεν βρίσκουν τον στόχο, σταυροί που χάνονται ή «ψαρεύουν» χταπόδια, αλλά και περιστέρια που κάθονται εκεί που δεν το περιμένει κανείς, είναι μερικά από τα πιο σπαρταριστά περιστατικά που έχουν γίνει κατά τον αγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια.

1. Ο παπάς που δεν ξέρει σημάδι

Είναι δυνατόν να έχεις μπροστά σου μία τεράστια πισίνα, αλλά να ρίχνεις τον σταυρό στον κόσμο που κάθεται δίπλα σου; Κι, όμως, είναι!

Το αστείο περιστατικό έγινε το 2016 στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο, στο Ωραιόκαστρο και έγινε αμέσως θέμα συζήτησης, όχι μόνο για την αστοχία του παπά, αλλά και για την παρότρυνσή του να… ανεβάσουν το βίντεο στο YouTube και να του κάνουν like.

2. Το θεοσεβούμενο χταπόδι.

Θεοφάνεια του 2013 στην Άνω Μερά Μυκόνου, τον σταυρό δεν τον έπιασε κάποιος νέος της περιοχής, αλλά… ένα χταπόδι.

Ο ιερέας προσπαθούσε μάταια να βγάλει τον σταυρό από τα νερά, μέχρι που διαπιστώθηκε πως ένα χταπόδι τον είχε «αγκαλιάσει» για τα καλά. Μετά από πολλές προσπάθειες ο σταυρός βγήκε, όμως, άδοξο ήταν το τέλος του χταποδιού, που έγινε μεζεδάκι!

3. Τους μάζεψε η αστυνομία

Αξέχαστα έμειναν τα περσινά Θεοφάνια και στα Φάρσαλα, καθώς κλήθηκε επί τόπου η αστυνομία.

Στις πηγές του Απιδανού ποταμού, δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια, στην προσπάθειά τους να πιάσουν τον σταυρό και να πάρουν την ευλογία. Τελικά… τους πήρε η αστυνομία!

4. Τι τραβάνε κι αυτοί οι πανελίστες…

Θύμα της πλεονεξίας για τον σταυρό έχει πέσει και η Λάουρα Νάργες, την περίοδο που ήταν στο πάνελ του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά. Η Λάουρα έπεσε στα νερά του Φαλήρου, σε απευθείας σύνδεση με την εκπομπή, όμως, ένας κύριος της άρπαξε την δόξα μέσα από τα χέρια! Εξίσου σπαρταριστός ήταν και ο διάλογος των δύο παρουσιαστών, με τον Γιώργο να σχολιάζει τον «χοντρό» και την Φαίη να του απαντά «δεν κοιτάς τα χάλια σου!».

5. Χάσαμε τον σταυρό, φωνάξτε την… μπουλντόζα

Θέμα στα δελτία ειδήσεων και στα social media είχε γίνει και ο αγιασμός των υδάτων στο Χέρσο του Κιλκίς, το 2015. Ο σταυρός έπεσε στο νερό, αλλά ουδείς δεν κατάφερε να τον βρει!

Για την ανεύρεσή του επιστρατεύτηκε… μπουλντόζα, η οποία εντόπισε τον σταυρό το απόγευμα. ΟΙ κάτοικοι, πάντως, δεν έχασαν καιρό: όσο το βαρύ μηχάνημα έψαχνε, εκείνοι έστησαν γλέντι.

6. Χέρι-χέρι με το… περιστέρι

Από την λίστα με τα σπαρταριστά περιστατικά των Θεοφανίων δεν θα μπορούσε να λείπει εκείνο με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το περιστέρι, που είναι, πλέον, «κλασσικό».

Το 2004, την στιγμή που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλογούσε τα νερά του Βοσπόρου, το λευκό περιστέρι που άφησαν ελεύθερο για την τελετή, κάθισε… στο κεφάλι του πολιτικού, προκαλώντας άφθονο γέλιο!