Το Άρτιον στον Πειραιά έχει τα ωραιότερα ατομικά γλυκά και τα πιο ψαγμένα ξεχωριστά σοκολατάκια που έχετε δοκιμάσει!

Με παράδοση πολλών δεκαετιών και τις «μυστικές» συνταγές των λαχταριστών γλυκών της Μικράς Ασίας στο DNA του, το πρώτο Άρτιον άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1955 από τον παππού της σημερινής ιδιοκτήτριας, Ιωάννας Σκάλκου, που ήταν από τη Σμύρνη.

Εκεί θα βρείτε τα πιο νόστιμα γλυκά σε σφηνάκια, όπως πεντανόστιμο προφιτερόλ, ολόφρεσκο μιλφέιγ με τραγανό φύλλο, μους αλλά και μίνι ολόφρεσκα παστάκια. Κάθε εβδομάδα το Άρτιον προτείνει ένα αγαπημένο ανατολίτικο γλυκό σε ταψάκι αλλά και σοκολατόπιτες ή πορτοκαλόπιτες.

Σπεσιαλιτέ της γλυκιάς αυτής γωνιάς στον Πειραιά είναι τα σπιτικά ευφάνταστα σοκολατάκια και τρουφάκια του, με ιδιαίτερους συνδυασμούς και υλικά, όπως κρασί Vinsanto, πιπέρι, αλατισμένη καραμέλα και μαστίχα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα σοκολατάκια με ρευστή αλατισμένη καραμέλα και τις salty fudge mini μπουκίτσες. Όσο για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους, στο Άρτιον θα βρουν μεγάλη ποικιλία από σοκολατάκια με στέβια, όπως και πεντανόστιμες πάστες με 0% ζάχαρη.

Δοκιμάστε μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές του:

  • ΣΦΗΝΑΚΙ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Υλικά

100 γραμμ. βούτυρο

Φύλλο κανταΐφι

1 λίτρο γάλα

55 γραμμ. νισεστέ

3 αυγά

200 γραμμ. ζάχαρη

50 γραμμ. βούτυρο για το τέλος ή 100 γραμμ. κιγιέ (ιταλική μαρέγκα)

Εκτέλεση 

Λιώνουμε το βούτυρο και με αυτό περιχύνουμε το φύλλο κανταΐφι. Το βάζουμε λίγο στο φούρνο να ροδίσει, αλλά να μην ξεραθεί. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 100 ml νερό με 150 γραμμ. ζάχαρη μέχρι να γίνει σιρόπι και με αυτό περιχύνουμε το κανταΐφι πριν το τοποθετήσουμε στο ποτηράκι μας. Για την κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζεσταμένο γάλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Στο τέλος προσθέτουμε τον κιγιέ και χτυπάμε ελαφρά, ώσπου να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και, αφού σφίξει, τη βάζουμε πάνω από το κανταΐφι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη σαντιγί ή και κανέλα και καβουρδισμένα φουντούκια.

Info

Άρτιον

Χαριλάου Τρικούπη 1, Πειραιάς, τηλ. 210-4293600

Καθημερινά 08.00-18.00, Σαββατοκύριακα κλειστά.

instagram artion_sweets