Βαριά χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ «γονατίζουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

«Το μέλλον έχει πολύ ξηρασία» είχε προφητεύσει διάσημος Κυπαρίσσιος ποιητής Μιχάλης Κατσαρός αλλά ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι η γενέτειρά του όχι μόνο θα διψούσε αλλά θα φορτωνόταν μέχρι τους φουσκωμένους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης -Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ)!

Αρκετοί αναγνώστες διαπιστώνουν ότι στους λογαριασμούς το 2018 εισήλθε με χαράτσια καθώς οι δημότες εκτός από τα τέλη

Αρκετοί αναγνώστες διαπιστώνουν ότι στους λογαριασμούς το 2018 εισήλθε με χαράτσια καθώς οι δημότες εκτός από τα τέλη

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΤ έχουν γίνει αφορμή διαμαρτυριών κατοίκων του Δήμου Τριφυλίας. Ιδίως σε αρκετά κοινοτικά διαμερίσματα με κλειστές οικίες οι χρεώσεις εκτοξεύονται έχοντας ως αποτέλεσμα να πληρώνουν ισόποσα με το οικιακό τιμολόγιο, ενώ οι τουριστικές μονάδες επωμίζονται μαζί με το νέο φόρο διανυκτέρευσης και τα αυξημένα ποσά των λογαριασμών για τη ΔΕΥΑΤ.

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ «ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Βαριά χαράτσια σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες έχει κληθεί να καταβάλει η Δημοτικό Ενότητα Κυπαρισσίας, η οποία εκτός από τα τέλη για ύδρευση και αποχέτευση, ήρθε το χαράτσι με το Ειδικό Τέλος του 80% που ανεβάζει το συνολικό ποσό, το οποίο όσο αυξάνεται η χρέωση τόσο αυξάνεται και το ειδικό τέλος! Το «Ειδικό Τέλος 80%» εμφανίστηκε στα τιμολόγια των ΔΕΥΑΤ με τον νόμο 1069/80, όταν άρχισε η μετατροπή των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης σε επιχειρήσεις.

Η περιοχή όμως της Κυπαρισσίας καταβάλει και το περίφημο πολιτιστικό τέλος που αγγίζει τα 5 ευρώ, τα τέλη για το υδρόμετρο, το βαρύ «χαράτσι» για τον Βιολογικό Καθαρισμό, το οποίο σε ένα λογαριασμό των 50 ευρώ φτάνει τα 20 ευρώ επιπλέον, μαζί βέβαια με την περίφημη… στρογγυλοποίηση! Έτσι ένας λογαριασμός με 40 ευρώ για ύδρευση και αποχέτευση για παράδειγμα μαζί με τα τέλη φτάνει τα 80 ευρώ! Με άλλα λόγια η αύξηση είναι πάνω από 20% τουλάχιστον  παρά το γεγονός ότι τα τέλη υποτίθεται ότι παραμένουν σε ίδια επίπεδα σε εποχές οικονομικής κρίσης! Έλεος…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ