Ασφυκτικά γεμάτη η Καλαμάτα και την Πρωτοχρονιά που συνεχίζει δυναμικά το δρόμο της προβολής!

Αντιστρόφως ανάλογη της γενικής εικόνας που καταγράφεται στην Ελλάδα της κρίσης, είναι αυτή, στην πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσηνία γενικότερα, η οποία βασιζόμενη στον πρωτογενή τομέα και εκμεταλλευόμενη τη… δυναμική του τουρισμού, πραγματοποιεί μια αξιοζήλευτη για τα δεδομένα πάντα της εποχής, περίοδο ευμάρειας!

Η κίνηση την περίοδο των γιορτών, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα να μετατρέπεται σταδιακά, σε έναν εναλλακτικό χειμερινό προορισμό, καθώς αποτελεί τον ιδανικό τόπο απόδρασης, για όσους προτιμούν τα ήπια κλίματα, τη λάμψη και φυσικά τις πολλές –πάντα- και διαφορετικές επιλογές.

Η αγοραστική δυνατότητα, μπορεί να μην ήταν μεγάλη, όμως οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και η κίνηση στα καταστήματα εστίασης, ήταν πραγματικά καλή και σε αυτό, έχει συμβάλει ιδιαίτερα, η προβολή του νομού, στην οποία εστιάζει ειδικότερα, ο Δήμος Καλαμάτας.

14

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ενδεικτική σε αυτήν την κατεύθυνση χθες, η επικοινωνία που είχε σε ζωντανή σύνδεση από την πλατεία της πόλης, η εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ με το Δημήτρη Οικονόμου. Ο γνωστός παρουσιαστής, φιλοξένησε σε ρεπορτάζ της Καλαματιανής δημοσιογράφου Λήδας Χριστοπούλου, το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, εστιάζοντας στις ομορφιές της πόλης και στα αγροτικά της προϊόντα. «Σας εύχομαι καλή χρονιά, από την πάντα αισιόδοξη Καλαμάτα, η οποία μάχεται και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς έχουμε μια ανοδική πορεία μέσα στην οικονομική κρίση», δήλωσε ο κ. Νίκας και συνέχισε. «Είμαστε δύο ώρες από την Αθήνα, με ένα αεροδρόμιο συνδεδεμένο με 30 πόλεις της Ευρώπης και σας περιμένουμε…», για να τον διακόψει και να παρατηρήσει ο Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος γνωρίζει καλά το νομό, αφού απαρίθμησε και πολλά χωριά (μέχρι… Πήδημα και Διαβολίτσι) πως η Καλαμάτα, είναι από τις ομορφότερες πόλεις! «Είστε από τις ωραιότερες πόλεις! Την Καλαμάτα, την αγαπώ, όπως και τα χωριά της», δήλωσε δημοσιογράφος και παρουσιαστής, ο οποίος στάθηκε και τυχερός, καθώς του έτυχε το φλουρί της πίτας που έκοψε ο Παναγιώτης Νίκας!  Με θεατρικού τύπου κίνηση ο δημοσιογράφος δήλωσε «κλείνω την εκπομπή, έρχομαι Καλαμάτα»!

Στο πλαίσιο της σύνδεσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, παρουσίασε μερικά από τα παραδοσιακά μας προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, τις ελιές, τα σύκα, το μέλι, το παστέλι, τη σφέλα και το ταλαγάνι. Η Δημοτική Φιλαρμονική, απέδωσε εορταστικά τραγούδια, δίνοντας το εορταστικό «χρώμα», ενώ οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕΚ με τα ξεχωριστά τους κοστούμια στο κλίμα των ημερών, ευχήθηκαν σε όλους τα καλύτερα, εστιάζοντας στον πολιτισμό, που αποτελεί ένα ακόμη δυνατό «χαρτί» για την πόλη.

«Να μην έχουμε προβλήματα εθνικά», ευχήθηκε ο δήμαρχος κλείνοντας τη ζωντανή σύνδεση και συνομιλία με τον Δημήτρη Οικονόμου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ