Αστείρευτο γέλιο και βαθιά νοήματα στην παράσταση «Δεν είμαι εγώ» που ανεβάζει το ΜΕΘ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΘ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στιγμές ξεκαρδιστικού γέλιου και ξεγνοιασιάς, θα προσφέρει από αύριο και μέχρι την Κυριακή 21 του μηνός, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο (ΜΕΘ) σε Καλαματιανούς και επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, την βασισμένη στο έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου παράσταση, με τίτλο «Δεν είμαι εγώ».

Η παράσταση, που καυτηριάζει τα… μονοπάτια της λογικής και τις «κακοτοπιές» τους, τις καθημερινές, θα ανεβαίνει στις 9:30 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα στις 9μ.μ., ενώ από αύριο και μέχρι τις 21 του μηνός, δε θα δοθούν μόνο στις 7, ανήμερα του Αγίου Ιωάννη, στις 11 και στις 18 Ιανουαρίου. «Μιας και ήδη η νέα χρονιά κάνει τα πρώτα της βήματα, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, αλλά και σε ‘σας, που δεν είναι άλλο από το να ξεκινήσει η καινούρια χρονιά με ένα πολύ – πολύ μεγάλο χαμόγελο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΜΕΘ Γιώργος Παντελόπουλος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη γραφή του έργου, που προφανώς διαφέρει από το σύγχρονο τρόπο πολλών. «Θα σας προσφέρουμε ένα μεγάλο έργο, γραμμένο από το Γρηγόριο Ξενόπουλο, μια εξαιρετική και πραγματική κωμωδία, το «Δεν είμαι εγώ» σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, το οποίο είναι μια είναι μια πραγματική κωμωδία», επεσήμανε ο κ. Παντελόπουλος, τονίζοντας πως η αίσθηση που έχει, είναι πως πρόκειται για ένα έργο που θυμίζει τον παλιό, καλό, ασπρόμαυρο, ελληνικό κινηματογράφο. «Ένα έργο χωρίς πολλά φτιασίδια, πολύ ζωντανό, πολύ γήινο, με ευπρέπεια, υψηλό ήθος και την προσπάθεια, να προσφέρει χαμόγελο και γέλιο, χωρίς βιαιότητες, παρεκτροπές και να μου επιτρέψετε να πω, χωρίς χυδαιότητες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΜΕΘ που ευχήθηκε σε όλους υγεία και ξεχωριστές στιγμές. «Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ας είναι το 2018, μια χρονιά γεμάτη από υγεία, χαρά και οικογενειακή ευτυχία για όλους μας.

Ας είναι μια χρονιά που θα κοιτάξουμε πιο κοντά το διπλανό μας και θα αποκτήσουμε τη δύναμη να έχουμε την ανιδιοτελή θέληση για προσφορά και δημιουργία», ευχήθηκε ο Γιώργος Παντελόπουλος, ο οποίος καταληκτικά, στάθηκε στους συντελεστές και ειδικότερα στον σκηνοθέτη της παράστασης. «Για το έργο αυτό, δούλεψε εδώ και πολύ καιρό, ο Περικλής Αλμπάνης, ο οποίος μετά την επιτυχία της «Κόμισσας της Φάμπρικας» και την αξέχαστη «Λωξάντρα», είναι και πάλι μαζί μας, να μας προσφέρει τις γνώσεις, την αγάπη και το μεράκι του και να βάλει τη δική του πινελιά σε αυτό το έργο. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Περικλή και τη βοηθό του, τη Βίνα Μάλαμα, η οποία αν και πρώτη φορά σε αυτό το πόστο, ήταν παντού και έκανε με επιτυχία τα πάντα!

Ευχαριστώ φυσικά και τους 16 ερασιτέχνες ηθοποιούς μας, όπου όλο αυτό το διάστημα με κέφι και αυταπάρνηση, κατάφεραν να πετύχουν το αποτέλεσμα αυτό που θα δείτε από αύριο και μετά, καθώς και τους τεχνικούς μας συνεργάτες και τον κόσμο που μας βοήθησε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΜΕΘ, υπενθυμίζοντας πως η παράσταση αυτή, εντάσσεται στο… πεδίο διεκδίκησης έργων για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο κάστρο της Καλαμάτας. «Η παράσταση αυτή, στο Εργατικό Κέντρο, εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας, που όχι μόνο δεν τον ξεχνάμε, αλλά τον διευρύνουμε, καθώς πάνω από 2.000  άτομα μέχρι στιγμής, έχουν υπογράψει το κείμενο που μιλάει για την προσβασιμότητα στο κάστρο της Καλαμάτας και μπαίνουμε  στο δεύτερο στάδιο, που ζητά την έμπρακτη στήριξη συλλόγων και φορέων», ανέφερε ο κ. Παντελόπουλος, με το σκηνοθέτη και τους συντελεστές της παράστασης, να στέκονται με περισσότερες λεπτομέρειες στο έργο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Συνεργάζομαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το ΜΕΘ, το θέατρο της καρδιάς μου όπως το αποκαλώ, γιατί ήταν καταλυτικός ο ρόλος του, στη μετέπειτα θεατρική πορεία μου», ανέφερε ο Περικλής Αλμπάνης που σκηνοθετεί και αυτήν την παράσταση του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, κάνοντας λόγο για μια σουρεαλιστική κωμωδία. «Το έργο που επελέγη φέτος, όπως είπε ο πρόεδρος, είναι από έναν μεγάλο συγγραφέα. Είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία, γιατί ο συγγραφέας αυτός, καταπιάνεται με ένα  θέμα το οποίο έχει να κάνει με το διχασμό της προσωπικότητας. Μπερδεύει με καταπληκτικό τρόπο, πρόσωπα και καταστάσεις σε έναν καταιγιστικό ρυθμό, με… θύμα έναν λογικό άνθρωπο, έναν καθηγητή Μαθηματικών. Δεν είναι μια απλή φάρσα, καθώς συνήθως τα έργα αυτά δεν έχουν ιδέα και σκοπό, όμως αυτό το έργο έχει και τα δύο, αφού σατιρίζει τους ανθρώπους που πιστεύουν στη λογική, αλλά πέφτουν… κάθε στιγμή έξω! Ευχαριστώ τους ερασιτέχνες ηθοποιούς και τη βοηθό μου τη Βίνα Μάλαμα, που βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα και φυσικά, τον πρόεδρο Γιώργο Παντελόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την αμέριστη στήριξή τους», δήλωσε ο κ. Αλμπάνης με τον πρωταγωνιστή της παράστασης Λίνο Δουλάμη, να στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ο κ. Δουλάμης, χαριτολογώντας, επεσήμανε πως κανένας δεν κουράστηκε ιδιαίτερα, καθώς το έργο αυτό, ήταν με έναν τρόπο ραμμένο στα μέτρα όλων και στάθηκε στα του καθηγητή Πέτρου Παπαπέτρου. «Ξέρετε ότι οι διαδικασίες είναι επίπονες και κουραστικές και στην πραγματικότητα, έχουμε ένα μόνο στόχο, να προσφέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα το αγκαλιάσει ο κόσμος της Καλαμάτας και αυτή, θα είναι η μόνη μας επιβράβευση», δήλωσε ο πρωταγωνιστής, τονίζοντας πως το έργο αυτό, αναφέρεται στο διχασμό της προσωπικότητας και στην ουσία, υποδεικνύει τη διαδρομή που πρέπει να παίρνει ο κάθε άνθρωπος ώστε να φεύγει από τα μονοπάτια της λογικής, αφού όπως ανέφερε, στη ζωή, χρειάζεται λίγο και η φαντασία… «Είναι μια πάρα πολύ ωραία κωμωδία, που απορώ πως δεν είχε γυριστεί παλιότερα.

Μοιάζει πολύ με τις φάρσες του ευρωπαϊκού θεάτρου, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό! Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω», δήλωσε η Αναστασία Λεντούδη, που υποδύεται τη Βασούλα, μια χαριτωμένη καμαριέρα που προσπαθεί να… καρπωθεί από τον οποιονδήποτε κύριο μέσα στο σπίτι. «Στο έργο, υποδύομαι τη Γωγώ, που μαζί με τις υπόλοιπες της παρέας μου, επιθυμούμε και επιδιώκουμε συνεχώς τη διασκέδαση και αποτελούμε μια από τις πολλές αφορμές, για ένα ντόμινο ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων», ανέφερε η Βασιλική Σεβαστέλη, η Γωγώ της παράστασης, καλώντας όλους να την παρακολουθήσουν, αφού όπως είπε αυτός είναι ένας πολύ  όμορφος τρόπος, για να ξεκινήσει η νέα χρονιά. «Είναι ένα πολύ ωραίο έργο και έχουμε γελάσει πολύ, ελπίζοντας να καταφέρουμε να το μεταφέρουμε αυτό και στον κόσμο, αφού στην εποχή μας το γέλιο είναι… δύσκολο», ανέφερε ο Δημήτρης Γκολώνης, που υποδύεται το μαθητή στην παράσταση, με τη Βίνα Μάλαμα, τη βοηθό σκηνοθέτη, να καλεί επίσης όλους να παρακολουθήσουν την καταπληκτική αυτή κωμωδία. «Είναι μια αφορμή να ξεκινήσει η νέα χρονιά με πολύ γέλιο και μια απάντηση στο ερώτημα της σύγκρουσης ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει». Ο πρωταγωνιστής κυρίως και όλοι οι ηθοποιοί, προσπαθούν στη διάρκεια της παράστασης να βρουν τη «χρυσή τομή», την ισορροπία, για το πώς πρέπει να ζούμε τη ζωή με χαρά και να είμαστε παράλληλα εντάξει στις υποχρεώσεις μας», ανέφερε η κα Μάλαμα, τονίζοντας πως το θέμα αυτό, είναι μια υπόθεση… όλων μας!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ