Αποχαιρέτα την Τριφυλία που ήξερες, πατριώτη, αν δεν υπάρξει ενότητα δράσης!

ΚΑΛΗ ελληνική χρονιά! Η στήλη επιστρέφει δριμύτερη για να ελέγχουμε την εξουσία και εμείς ως πολίτες να γίνουμε μέσα από τον καλόπιστο διάλογο καλύτεροι άνθρωποι, οραματιζόμενοι το μέλλον. Διότι σε μια Ελλάδα που η πολιτική έχει απαξιωθεί, οι πολίτες φτωχοποιούνται, οι αυτοκτονίες αυξάνονται δεν ξέρουμε ποιο μέλλον θα… σκάσει στα χέρια των επόμενων γενεών!!!

KATAΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Η ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΒΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ: Εύστοχα σύμφωνα με μηνύματά σας τόσο στην στήλη όσο και στην εφημερίδα ήταν τα άρθρα μας για την απουσία ομογενοποίησης της Τριφυλίας. Οι αρχιτέκτονες του Καλλικράτη που διαμέλισαν την περιοχή, τώρα εμφανίζονται όψιμοι τιμητές από τα πολιτικά σαλόνια των Αθηνών. Μας λένε ότι έχουν κεντροαριστερή ιδεολογία, αλλά μαζί τους ενσωματώθηκε ο πολιτικός φορέας που ευθύνεται για τα μεγαλύτερα έκτροπα στην χώρα… Η «πράσινη λαίλαπα» που έλεγαν κάποτε… Οι «πρασινοφρουροί» με δεξιό προσωπείο… Άτιμοι καιροί λοιπόν…!

@

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, όταν επιχείρησε ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κόλλιας με την πρώτη του δήλωση με μαύρες σημαίες ακόμα στο αποκλειστικό ρεπορτάζ που έκανα για το Best tv είχε εκφράσει φόβους ότι δεν θα υπάρχουν…νικητές και ηττημένοι! Είχε δίκιο, όπως είχαμε γράψει, αλλά μετά από λίγο καιρό τελικά απόλεσε την επαφή με την κοινωνία. Τώρα μετά από χρόνια άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι τι πραγματικά συνέβη στην συνέντευξή του στα τοπικά μέσα που δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Στερνή μου γνώση ή όποιος είναι έξω από το χορό…;

@

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟY: Είχαμε επισημάνει με άρθρα μας ότι οι αιρετοί μας αντί να βλέπουν το δάσος, …κυνηγούν το δέντρο! Ο αριθμός δημοτικών συμβούλων μειώθηκε εδώ και 4 χρόνια, οι καρέκλες όμως έμειναν ίδιες λες και απομυζούμε ένα βραβείο μετά την εκλογική μας νίκη. Αντί να ασχοληθεί ο Δήμος με την μείωση του πληθυσμού και τους νέους που μεταναστεύουν από τον τόπο μας, ασχολούμαστε με βιτρίνες, με ευχολόγια, με δήθεν ψευτοκουλτούρα για την ευόδωση της πραγμάτωσης του δήθεν πολιτισμού μας…!

@

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ: Θέμα των ημερών στον τοπικό Τύπο οι αντιμισθίες, οι παραστάσεις, τα έξοδα και τα ταξίδια. Μέχρι τα νομικά πρόσωπα φτάνει η καταβολή μισθού από τις τσέπες των δημοτών. Αλλά το χειρότερο είναι ότι όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο θίγεται το θέμα για την δημιουργία κοινού ταμείου για έργα από τις αντιμισθίες, ουδείς το αγγίζει…!

@

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η αντιμισθία δημάρχου αγγίζει τα 41.040 ευρώ (δηλαδή 3.420 ευρώ το μήνα), η αντιμισθία αντιδημάρχων καθώς μόνο  οι 4 από τους 6 παίρνουν μισθό αγγίζει για ένα χρόνο τα 82.080 ευρώ, δηλαδή 1.710 ευρώ το μήνα ο καθένας, οι τακτικές αποδοχές ειδικών συμβούλων και συνεργατών και οι εργοδοτικές τους εισφορές ανέρχονται σε 76.586,92 ευρώ! Να μην πούμε πόσο κόστισαν τα ταξίδια σε εκθέσεις, με διαμονή και φαγητό «όλα πληρωμένα». Χώρια το ταξιδάκι….

@

ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΑΣΑΜΕ: Η Τριφυλία όπως έχουμε γράψει κρύβει μέσα της ένα ανεξάντλητο πλούτο ενέργειας με δυνάμεις που ακόμα δεν έχουν απεγκλωβιστεί και αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δυστυχώς όμως ακυρώνονται από τα ασύγκριτα μειονεκτήματα της διάσπασης δυνάμεων και έλλειψης συντονισμού και ενιαίας δράσης υπό την καθοδήγηση ενός ισχυρού Δήμου! Είναι αλήθεια ότι σε μεγάλο βαθμό ο τόπος στηρίζεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Από την επιχειρηματικότητα, τον εμπορικό κόσμο, την πρωτογενή παραγωγή, αλλά κυρίως από νέους που θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο μας.

@

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ρότα το καράβι της νοοτροπίας, αν δεν εκπέμψουμε συλλογική συνείδηση, αν δεν δούμε τις επόμενες γενιές, φοβόμαστε ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Μετά είναι αλήθεια δεν θα φταίνε για το χάλι μας, άλλοι Δήμοι που εκτοξεύθηκαν μπροστά γιατί δούλεψαν. Δεν ευθύνονται οι άλλοι για το μιζέρια της περιοχής. Η ευθύνη μέσα από την αυτοκριτική μας είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση. Αν δεν το καταλάβουμε θα χάσουμε και την ελπίδα…

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ