Απεργία της ΠΝΟ και δεμένα τα πλοία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία την Παρασκευή, λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 και θα διαρκέσει έως τις 24:00.

«Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος εξακολουθούν να ταλανίζουν τον κλάδο όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνον δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.

Σειρά 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων προκηρύσσουν ο ένας μετά τον άλλον φορείς, σωματεία και οργανώσεις εργαζομένων για την Παρασκευή, ημέρα ψήφισης στην Βουλή του πολυνομοσχεδίου των εκατοντάδων σελίδων και των δεκάδων μέτρων, με τα οποία θα κλείσει και τυπικά η γ΄ αξιολόγηση και θα ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση της δόσης.

Για να κάμψει τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως για το ζήτημα των πλειστηριασμών, της μείωσης των επιδομάτων σε τρίτεκνους-πολύτεκνους, το νέο καθεστώς για τις απεργίες και την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η Κυβέρνηση, μέσω κορυφαίων υπουργών της, θα κάνει το απόγευμα της Τρίτης «μασάζ» στους συμπολιτευόμενους βουλευτές, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Μπαράζ απεργιών

Οι δευτεροβάθμιες ενώσεις εργαζομένων, πάντως, έχουν αρχίσει, η μία μετά την άλλη, να προκηρύσσουν 24ώρη απεργία και κινητοποιήσεις για την Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι διατάξεις του οποίου προκαλούν αντιδράσεις σε διάφορους κλάδους, όπως οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν για αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους.

Προβλήματα θα υπάρξουν στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, καθώς η Ένωση των Ιατρών έχει προκηρύξει «24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/01/18 για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία».

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία την Παρασκευή, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 00:01 και θα διαρκέσει έως τις 24:00.  «Δυστυχώς τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος εξακολουθούν να ταλανίζουν τον κλάδο όχι μόνον δεν  επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνον δεν υπάρχει η οποιαδήποτε  βούληση  για  την επίλυσή  τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ΄ εντολή του του τρίτου μνημονίου», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από την Πέμπτη στις 17:00 έως την Παρασκευή στις 17:00 αποφάσισε το ΔΣ του Σωματείου στη διανομή Τύπου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα την Παρασκευή.

Εικοσιτετράωρη απεργία στη διανομή Τύπου, από το απόγευμα της Πέμπτης

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από την ερχόμενη Πέμπτη 11/01 και ώρα 17:00 έως την Παρασκευή 12/01 (ώρα 17:00) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην διανομή Τύπου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Τα συνδικάτα …

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ