Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στην Μεγάλη Βρετανία οι ρατσιστικές δηλώσεις εναντίον της Meghan Markle, λίγους μήνες πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry.

«Θα μαγαρίσει την βασιλική οικογένειά μας με τον σπόρο της… Θα υπάρξει στη συνέχεια ένα μουσουλμάνος πρωθυπουργός. Και ένας μαύρος βασιλιάς. Εδώ είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι η Αφρική», ανέφερε, σε μηνύματά της που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας The Mail on Sunday, η σύντροφος του ηγέτη του κόμματος του Ukip, Jo Marney.

Η 25χρονη έστειλε τα εν λόγω μηνύματα σε φίλο της, ενώ η αποκάλυψη προκάλεσε, τόσο επικριτικά σχόλια, όσο και εξελίξεις.

Ο επικεφαλής του κόμματος, Henry Bolton, διαφοροποίησε τη θέση του και έκανε γνωστό πως τερμάτισε τον δεσμό του με την 25χρονη, η οποία ενδέχεται να διαγραφεί από το κόμμα. «Δεν υπερασπίζομαι τις δηλώσεις της», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV και συνέχισε: «η Jo τέθηκε σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της εσωτερικής έρευνας. Ο ρατσισμός καταδικάζεται από τον εσωτερικό μας κανονισμό».

Θυμίζουμε πως η Meghan Markle είναι μιγάδα και μεγάλωσε σε μια διαφυλετική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της είναι Καυκάσιος και η μητέρα της Αφροαμερικάνα. «Έχω φτάσει σε σημείο να το αποδέχομαι και να λέω ανοιχτά ποια είμαι, να μοιράζομαι την καταγωγή μου, να φωνάζω με υπερηφάνια ότι είμαι μια δυνατή, μιγάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση», έχει σχολιάσει η ίδια για την καταγωγή της.