Αναφορές στο πολυνομοσχέδιο, τη δικαιοσύνη, το Σκοπιανό μέχρι και… πολιτικά παράπονα στην πίτα των δικηγόρων!

pita-dikhgoroi-2

Πολλά και ποικίλα μηνύματα, εστάλησαν φέτος στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, την οποία ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Ο κ. Χρυσόστομος, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε παραχωρήσει μια γεμάτη νόημα και μηνύματα συνέντευξη Τύπου για το Σκοπιανό, από το βήμα των δικαστηρίων όπου και πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση, ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο του Συλλόγου Περικλή Ξηρογιάννη και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία, ευτυχία, πρόοδο, ευημερία και καλή θητεία, εστιάζοντας σε ένα ακόμη καυτό θέμα, αυτό της δικαιοσύνης. «Όλοι πρέπει να καταβάλουμε έναν αγώνα, ώστε η δικαιοσύνη να κρατηθεί στο ύψος που της αναλογεί και με τις αποφάσεις της, να επιβεβαιώνει τον ουσιαστικό, θεσμικό και δομικό ρόλο της, στην κοινωνία», σημείωσε ο μητροπολίτης, με τον Περ. Ξηρογιάννη, να στέκεται στο θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης και τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έρχονται να πλήξουν τον κλάδο. «Σήμερα βρισκόμαστε στις ημέρες ψήφισης ενός πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει διατάξεις που υπάρχει κίνδυνος να αλλοιώσουν την απονομή της δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Ξηρογιάννης, κάνοντας ειδική αναφορά στην ταχύτατη εισαγωγή του θεσμού της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, χωρίς τη δυνατότητα ουσιαστικής διαβούλευσης και μελέτης.

 

Ξεχωριστά, ήταν και τα μηνύματα του Παν. Νίκα και της Ελ. Αλειφέρη, με τον δήμαρχο Καλαμάτας να μιλά για το Σκοπιανό και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας εμμέσως, για την… υποβάθμισή της, με αφορμή την απόφαση Τατούλη, να ορίσει συντονιστές έργου. Στη Μεσσηνία, αυτόν τον ρόλο έχει αναλάβει η Αντωνία Μπούζα, η οποία επίσης παρευρέθη στην εκδήλωσε με σειρά άλλων φορέων και φυσικά πολλών δικηγόρων. «Εύχομαι για την πατρίδα μας, το 2018, να επιλυθούν προβλήματα όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως τα εθνικά, αφού υπάρχει όξυνση των εθνικών θεμάτων και γι’ αυτό έχουμε στρέψει προς τα ’κει την προσοχή μας», ανέφερε ο δήμαρχος ευχόμενος τη χρονιά αυτή, εθνικά, να είμαστε από καλύτερες θέσεις, με την αντιπεριφερειάρχη να καλεί τους συναδέλφους της δικηγόρους, να μην… πτοούνται! «Να μην πτοείστε από τις επιθέσεις που γίνονται στον κλάδο! Η μικρή μου εμπειρία στα πολιτικά, θέλει, όσους έχουν την πρόθεση να ελέγξουν κάποιον, πρώτα να προσπαθούν να τον αποδημήσουν…», σημείωσε με νόημα η κα Αλειφέρη, στρέφοντας τις αναφορές της, στις απόπειρες ελέγχου της δικαιοσύνης.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ