Ανανέωση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας ζητεί ο δήμαρχος Καλαμάτας!

Από θαύμα η Πολεμική Αεροπορία και η Καλαμάτα, δε θρηνεί θύματα, μετά τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τ – 2 το οποίο, κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγο μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος, ύστερα από βλάβη στον έναν κινητήρα. Οι πιλότοι, είναι καλά στην υγεία τους, καθώς πρόλαβαν να ενημερώσουν τον πύργο ελέγχου και να εγκαταλείψουν άμεσα το αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης, ενώ από το χτήμα όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, μόλις είχαν προλάβει να φύγουν, ο καλλιεργητής με τους δικούς του ανθρώπους και παιδιά, που έπαιζαν λίγα λεπτά πριν, στο σημείο!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Η επόμενη ημέρα, αφού ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς, ήρθε να… περάσει την είδηση, εκεί που της πρέπει, σύμφωνα να με τα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαν καθημερινά, ζωντανές συνδέσεις από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για μήνες… Στο «χρονοντούλαπο» λοιπόν, η συντριβή, το γεγονός ότι τα αλεξίπτωτα άνοιξαν την τελευταία στιγμή, η βλάβη και τα αίτια του ατυχήματος, με τη ζωή, να… συνεχίζεται και τους νέους ικάρους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι στο σύνολό τους εκπαιδεύονται στην Καλαμάτα, να συνεχίζουν χθες, σήμερα, αύριο και κάθε μέρα, όπως όλα αυτά τα χρόνια, να πραγματοποιούν πτήσεις για να αποκτήσουν την εμπειρία και τις ώρες που χρειάζονται, ώστε να είναι οι αυριανοί πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας. Οι ίδιοι πιλότοι τους οποίους συχνά προκαλούν οι Τούρκοι, οι ίδιοι πιλότοι που κρατούν την άμυνα από αέρος, της χώρας μας, στα χέρια τους! Πιλότοι που εκπαιδεύονται και παθαίνουν να πετούν σε αεροσκάφη 40 και πλέον ετών, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται… Πριν από 5 χρόνια, όπως υπενθύμισε χθες η «Φ», πτέραρχοι της 120 ΠΕΑ, είχαν σταθεί στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου, όμως κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί και προφανώς, ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τότε –πριν γίνει κυβέρνηση- είχε χρησιμοποιήσει τις αναφορές αυτές, σε ερώτησή του στη Βουλή, ζητώντας το αυτονόητο! Τα αυτονόητα όμως, στην Ελλάδα της εδραιωμένης ύφεσης και των νέων μνημονίων, αυτών που ήρθαν να πάρουν τη θέση εκείνων που ο κ. Τσίπρας δεσμευόταν πως θα έσκιζε, φαίνεται πως δεν έχουν πια, την ίδια… έννοια, απ’ όποια οπτική και αν τα καταγράφει κανείς παρακολουθώντας τα… Ο κ. Καμμένος, που έρχεται να… συμβάλει στο «ξεφόρτωμα» από τις πλάτες της Αμερικής των ελικοπτέρων μάχης Kiowa, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν εντατικά, στο Αφγανιστάν(!!!) για εγγύτατη αεροπορική υποστήριξη, δεν ανέφερε κάτι για το ατύχημα της Καλαμάτας, που από… θαύμα, δεν μετατράπηκε σε δυστύχημα, αφού προφανώς, δεν υπάρχουν και πολλά λόγια για την παλαιότητα του στόλου πια… Ηχηρή σε αυτήν την κατεύθυνση, ήταν μόνο η αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος φώναξε δυνατά χθες, το –πραγματικά – αυτονόητο!

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ …ΠΑΝΤΩΝ Ο ΝΙΚΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

«Θέλω να πω με πολύ δυνατή φωνή, αυτό το οποίο λέμε χαμηλόφωνα! Τα παιδιά μας, δεν είναι δυνατό να εκπαιδεύονται με αεροπλάνα 40 ετών και βάλε…», δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο οποίος ζητεί να γίνει ανανέωση …χθες! «Να κοπούν αμέσως δαπάνες για οτιδήποτε άλλο και να εκσυγχρονιστεί ο στόλος, κυρίως ο εκπαιδευτικός. Η Καλαμάτα, είναι η πόλη που φιλοξενεί  τα εκπαιδευτικά αεροπλάνα, η πόλη όπου γίνεται η εκπαίδευση των ικάρων μας και νομίζω πως η φωνή μας έχει ιδιαίτερη αξία. Πάνω απ’ όλα, νοιαζόμαστε για τη ζωή των παιδιών μας και την καλύτερη δυνατή εκπαίδευσή τους και τους συγχαίρουμε θερμά, που επισκευάζουν και φέρουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα αυτά τα γερασμένα αεροπλάνα 40 και 50 ετών! Απορώ πραγματικά πως τα καταφέρνουν», ανέφερε ο κ. Νίκας, ο οποίος προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, επεσήμανε πως πρέπει να τους αποδοθεί παγκόσμιο βραβείο, για το επίτευγμα αυτό! «Η κυβέρνηση, οφείλει να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα αυτό, «κόβοντας» από αλλού! Να μη γίνονται δαπάνες που θεωρούνται ανελαστικές ακόμη και κρίσιμες και να προμηθευτούμε τα υπερσύγχρονα νέα αεροπλάνα που χρειάζονται για να εκπαιδεύονται τα παιδιά μας», δήλωσε καταληκτικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, με την ευχή όλων μας, η φωνή του να εισακουστεί, ώστε να μην ξημερώσει κάποια χειρότερη μέρα…

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ