«Έφυγε» ο Σπύρος Φέγγος! | Foninews.gr

Φτωχότερη έγινε η καλλιτεχνική-πνευματική κοινότητα της Μεσσηνίας, με το θάνατο του φιλόλογου, μηχανικού, συγγραφέα και εικαστικού, Σπύρου Φέγγου, ύστερα από πολυήμερη μάχη για τη ζωή που έδωσε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ήταν 61 ετών και ο θάνατός του προκαλεί θλίψη στους ανθρώπους που τον γνώριζαν. Ήταν μια προσωπικότητα δημιουργική, με οξύ πνεύμα αλλά πάντα με μέτρο και σύνεση στις κρίσεις του. Τουλάχιστον ευτύχησε να ζήσει το 2017 ένα σημαντικό εξωστρεφές γεγονός, το άνοιγμα των πανιών της καλλιτεχνικής ομάδας της Duality, με την πολυήμερη έκθεση που πραγματοποίησε στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, ενώ εργαζόταν ώστε αυτό το άνοιγμα να έχει συνέχεια και σε άλλους σημαντικούς χώρους πολιτισμού της χώρας…

Είχε συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά (μεταξύ των οποίων τα Τζαζ & Jazz, Συν και Πλην, Προοπτική, Ήχος, Big Bang, Highlights) γράφοντας άρθρα και κριτικές, κυρίως για μουσικά θέματα, αλλά επίσης ποιήματα, διηγήματα και πειραματικά κείμενα. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο ως παραγωγός και παρουσιαστής: στην ΕΤ Βορείου Ελλάδος, και επί σειρά ετών στον Σταθμό 105.8 Καλαμάτας με την εκπομπή τζαζ Straight, No Chaser.

Είχε κάνει μεταφράσεις, ήταν συνεργάτης και μέλος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ).

Μαζί με τον Γιώργο Γιαννόπουλο αποτελούσε την Ομάδα Ταχύπλοον που είχε δραστηριότητα κυρίως στην Καλαμάτα.

Από kalamatajournal.g

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ