Η τελετή απονομής των 75ων Βραβείων Golden Globe Awards 2018 (Χρυσές Σφαίρες 2018) πραγματοποιήθηκε εχθές, αναδεικνύοντας τους μεγάλους νικητές της βραδιάς. H λαμπερή βραδιά είχε δυο βασικά στοιχεία το μαύρο χρώμα και τη φωνή όλων που ενώθηκε για να καταγγείλουν τη σεξουαλική κακοποίηση.

Χρυσές Σφαίρες 2018: Αυτοί είναι οι νικητές

Το κοινό καθήλωσε ο λόγος της Oprah Winfrey. Η παρουσιάστρια μοιράστηκε με το κοινό την ιστορία της Ρέισι Τέιλορ, μιας αφροαμερικανής η οποία βιάστηκε ομαδικά το 1944 από έξι λευκούς άνδρες αλλά η ιστορία της… ξεχάστηκε.

«Την βίασαν και την άφησαν με δεμένα τα μάτια στην άκρη του δρόμου. Την απείλησαν να την σκοτώσουν αν το έλεγε ποτέ σε κανέναν. Η Τέιλορ μίλησε για όσα της είχαν συμβεί αλλά οι βιαστές δεν κατηγορήθηκαν ποτέ. Αλλά η δικαιοσύνη δεν ήταν καν επιλογή στην εποχή του Τζιμ Κρόου», είπε η Oprah ενώ λίγο πριν κλείσει την ομιλία της κοίταξε τους παρευρισκόμενους κατάματα και είπε επιβλητικά « Όλοι μας σε τούτη την αίθουσα βραβευόμαστε για τις ιστορίες που λέμε—αλλά φέτος, γίναμε εμείς η ιστορία. Κι αυτή δεν είναι μια ιστορία που αφορά απλά τη μητέρα μου—είχαν παιδιά να μεγαλώσουν, είχαν λογαριασμούς να πληρώσουν, είχαν όνειρα να κάνουν πραγματικότητα».

Δείτε ένα απόσπασμα από το λόγο της με υπότιτλους από την εκπομπή Ελένη

Δείτε όλο το βίντεο