Τροχαίο στην Κρήτη: Ένας κακός χειρισμός οδήγησε στην τραγωδία

Ένας κακός χειρισμός που ευθύνεται για το «τέλος» και μία απόφαση που προμήνυε το τέλος αποτελούν τα τελευταία κομμάτια του ανθρώπινου δράματος που γράφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εθνική οδό, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Οι δύο οικογένειες που πριν λίγα 24ωρα διασκέδαζαν μαζί στα Χανιά και λίγες ώρες μετά έχαναν αγαπημένα μέλη τους, ξεκίνησαν έχοντας διαφορετικό πρόγραμμα κατά την επιστροφή τους, το οποίο όμως άλλαξαν την τελευταία στιγμή… Αναχωρώντας μεσημεριανές ώρες η εφταμελής παρέα έδωσε ραντεβού για καφέ στο Ρέθυμνο.

Στα μισά όμως της διαδρομής, όπως αναφέρουν στην εφημερίδα “Πατρίς” του Ηρακλείου, αστυνομικές πηγές, η επιδείνωση του καιρού και η βροχόπτωση άλλαξε μοιραία τα σχέδιά τους.

Αντί να σταματήσουν για μία ώρα όπως είχαν αποφασίσει, τελικώς συμφώνησαν να μην κάνουν καμία στάση και να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους για το Ηράκλειο.

Ως προς τα αίτια αυτής της φοβερής τραγωδίας, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούν ότι ήταν το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Από τη μία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η απειρία στο τιμόνι του άτυχου παλικαριού, ένας κακός χειρισμός που όμως κανείς δεν γνωρίζει ακόμα από τι προήλθε, η βροχόπτωση και η κακή ποιότητα του οδοστρώματος, οδήγησαν στον θάνατο τρεις ανθρώπους και στο νοσοκομείο άλλα έξι άτομα.

«Ο νεαρός που οδηγούσε δεν έτρεχε. Είχε αναπτύξει ταχύτητα γύρω στα 70 χιλιόμετρα. Τα λάστιχα του αυτοκινήτου ήταν σχετικά καινούρια. Ένας κακός χειρισμός για τον οποίο δεν ξέρουμε πώς προήλθε αλλά και άλλοι παράγοντες, οδήγησαν στο πολύνεκρο τροχαίο» σημειώνει αστυνομικός. Σε ένα άλλο ερώτημα που γεννήθηκε στο μυαλό πολλών και αφορούσε στο γιατί επέβαιναν πέντε από τα εφτά άτομα σε ένα αυτοκίνητο, κανείς από τους προανακριτικούς υπαλλήλους που διενεργούν την προανάκριση, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν καμία απάντηση. Ίσως, γιατί όπως έλεγαν, δεν τέθηκε καν το ζήτημα αυτό, μιας και η οικογένεια από την Τήλο ήθελε να είναι για πάντα μαζί.

«Και ως προς αυτό, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η άδεια του οχήματος αναφέρει ότι επιτρέπεται η μεταφορά πέντε ατόμων στο συγκεκριμένο Ι.Χ. Και σίγουρα ο οδηγός και η συνοδηγός φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν προκύπτουν από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, να είχε καταναλώσει κάποιο μέλος από τις δύο οικογένειες ποσότητα αλκοόλ» τόνισε ο ίδιος αστυνομικός.

Βαρύ το πένθος στην Τήλο

Στην Τήλο, το νησί των 800 κατοίκων, η είδηση του θανάτου μελών της οικογένειας Κωστίδη σκόρπισε θλίψη και πόνο. Η δήμαρχος του νησιού κα Μαρία Καμμά έκανε λόγο για μία πολύ αγαπητή οικογένεια του νησιού. «Δεν είναι υπερβολή να σας πω ότι κλαίει όλο το νησί. Οι γονείς της Μαίρης, δύο άνθρωποι αυτοδημιούργητοι, έχαιραν της εκτίμησης όλων μας. Ενεργά μέλη της κοινωνίας μας συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις. Ο Νίκος μέχρι και πριν λίγα χρόνια έπαιζε ποδόσφαιρο με την ομάδα του νησιού. Η Δέσποινα, η σύζυγός του, συμμετείχε στον πολιτιστικό μας σύλλογο». Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ίδιας, ο φίλος της 19χρονης Μαίρης, ο 21χρονος Χρήστος Στεφανάκης, πέρυσι το καλοκαίρι είχε επισκεφτεί το νησί, έμεινε γι αρκετό καιρό και εργαζόταν στην ταβέρνα της οικογένειας.

Όπως μας είπε η κα Καμμά, οι σοροί των δύο γυναικών θα φτάσουν αεροπορικώς στη Ρόδο και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να αποφασιστεί το πότε θα γίνουν οι κηδείες τους. (Πιθανόν την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου).

«Συγγενείς της οικογένειας βρίσκονται στην Κρήτη για να συμπαρασταθούν στη 16χρονη Χριστίνα, ενώ όλοι προσεύχονται να βγει νικητής ο πατέρας της οικογένειας».

Πηγή: Πατρίς

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ