Τα stress test, η επιστροφή των καταθέσεων, η αναθέρμανση των χρηματοδοτήσεων καθώς και η ουσιαστική άρση των capital controls αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους οι τράπεζες.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι κάθε βήμα χαλάρωσης θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, καθώς το σοκ από μια οπισθοδρόμηση μπορεί να είναι μεγαλύτερο ακόμη και σε σχέση με την αρχική επιβολή των ελέγχων το καλοκαίρι του 2015.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ουσιαστικές αλλαγές στο ισχύον καθεστώς δεν αναμένονται πριν από τον ερχόμενο Ιούνιο, τουλάχιστον για τα φυσικά πρόσωπα. Εφόσον οι τράπεζες περάσουν με επιτυχία τη δοκιμασία στην οποία θα τους υποβάλει ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ, ο SSM, τα βλέμματα των εποπτικών αρχών θα στραφούν στο ομαλό κλείσιμο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Εκτιμάται ότι μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού θα έχει διαφανεί το πλαίσιο της συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Διαβάστε περισσότερα στο Fortunegreece.com