Τιμήθηκαν οι αριστούχοι και οι επιτυχόντες σε Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ από το Δήμο Τριφυλίας

Τους άριστους αλλά και τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα σχολεία της Τριφυλίας βράβευσε χθες ο Δήμος με τους χορηγούς που έχουν θεσμοθετήσει βραβεία αριστείας, στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, μέσα σε μια ζεστή αλλά γεμάτη συγκίνηση ατμόσφαιρα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας Χρυσόστομος ευχήθηκε στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία, με την ρήση ότι ξεκίνησαν να το ολοκληρώσουν με επιτυχία στις Σχολές τους, λέγοντας ότι “πολλοί άρχισαν ένα έργο και ιδίως μαθητικό αλλά δεν είχαν καλά αποτελέσματα”. Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα πριν πολλά χρόνια ένα φοιτητή που μπήκε πρώτος στην Ιατρική Σχολή αλλά ακόμα παραμένει φοιτητής μέχρι τις μέρες μας καθώς “αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πατέρας του να φύγει από την ζωή και η μητέρα του ακόμα να μαραζώνει”. Επομένως η σκέψη με την απόφαση πρέπει να συμβαδίζουν για τον καλό αγώνα της φοιτητικής ζωής και να εξέλθουν από την σχολή τους με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και συνεχάρη τους φοιτητές για την προσπάθεια που έκαναν, σε ένα καινούργιο κόσμο, αυτό των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με την ευχή να δυναμώσουν τα φτερά τους και να πετάξουν μέσα από την γνώση στο μέλλον…

3 ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

Σε ό,τι αφορά τις βραβεύσεις:

  • Το 1ο βραβείο πήρε ο Ιωάννης Κωσταντόπουλος από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας μαζί με τον χρηματικό ποσό που κατέθεσε σε τραπεζικό του λογαριασμό, ο Βασίλειος Δημητρόπουλος από το Γλυκορίζι ως επιβράβευση στον μαθητή. Το βραβείο επέδωσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας.
  • Το 2ο βραβείο με πλακέτα απονεμήθηκε στον Βασίλη Αποστολόπουλο από το Λύκειο Φιλιατρών με χρηματικό έπαθλο που προσέφερε ο Δημήτρης Αβδάλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εις μνήμη της γυναίκας του Μάρθας, την οποία επέδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας.
  • Τέλος το 3ο βραβείο πήρε ο Γεώργιος Παναγόπουλος από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας, το οποίο επέδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας.

Βραβεύσεις σε μαθητές των Λυκείων Κυπαρισσίας, Δωρίου, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας έκαναν στην συνέχεια ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κατσούλας, Γιάννης Μερκούρης, Γιώργος Τσακανίκας, ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, ο Αναστάσιος Αδρακτάς από το Δήμο, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιλιατρών κ. Καναλουπίτης και η πρόεδρος της Τ.Κ. Κυπαρισσίας κα Αλεξοπούλου, η κοινοτική σύμβουλος κα Τζαβέλλα, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δημήτρης Δράκος, ο υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Ντέντες, όπως και ο πρώην αντιδήμαρχος και συγγραφέας Δημήτρης Στρατικόπουλος.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή βράβευσης νέων φοιτητών από την Ηλεία οι οποίοι πέρασαν από τους πρώτους σε σχολές από το ΕΠΑ.Λ. της Κυπαρισσίας. Μεταξύ αυτών ήταν ο Νικόλαος Νεοφώτιστος από την Ζαχάρω, που είχε συγκεντρώσει 19.200 μόρια, η Μαρία Τριγύρη από το Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, καθώς σε σχολές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι και νέες από την νότια Ηλεία που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο της Κυπαρισσίας.

Η εκδήλωση τέλος είχε μουσικό χαρακτήρα καθώς η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας υπό τον μαέστρο Κώστα Κτενά είπε τα κάλαντα στους επισήμους και στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, ενώ στο τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ