Την άνοιξη ξεκινούν έργα στο δρόμο Πύργος – Καλό Νερό

ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ «ΦΩΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΑΚΩΝΑ-ΚΑΛΟΝΕΡΟ

Μέσα στην άνοιξη ενδεχομένως ξεκινήσουν τα πρώτα έργα συνολικού προϋπολογισμού 49.080.000 ευρώ για την ασφάλεια και την άρση της επικινδυνότητας κύριων οδικών αξόνων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σύμφωνα με την περιφερειακή ενότητα Ηλείας αλλά και της Μεσσηνίας το σοβαρό έργο που μπορεί να προσδώσει αξία στην ομαλή κυκλοφοριακή αξία των δύο Νομών αποκτά η  οδική σύνδεση Πύργου – Καλού Νερού (με πόρους από το ΕΣΠΑ) , ωστόσο δεν περιλαμβάνεται το τμήμα της Ολυμπίας Οδού. Πρόκειται για υπογραφές που έπεσαν μετά την ομόφωνη υπογραφή του συμπατριώτη μας αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και την θετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε.

Με βάση όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, όπως στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» Πύργου, αλλά και με άρθρα φορέων στην «ΦΩΝΗ», η οδική σύνδεση Πύργου-Καλού Νερού είναι συνολικού μήκους 52 χλμ. Με νεώτερες πληροφορίες φαίνεται ότι αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά  το έργο Τσακώνα – Καλό Νερό, τη σύνδεση δηλαδή της Ολυμπίας Οδού με την Εθνική Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου. Είναι κάτι που έχει ζητήσει η τοπική κοινωνία δεδομένου ότι υπάρχει χάραξη και μελέτες, ενώ η Μεσσηνία θα απεγκλωβιστεί από τους κλειστούς αυτοκινητόδρομους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ