Τα 10 επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς

Ο ψυχολόγος Kevin Dutton του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποκαλύπτει, μετά από έρευνα, τα δέκα επαγγέλματα που διαθέτουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς.

Η συγκεκριμένη λίστα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης συμπεριέλαβε επαγγέλματα που δεν προκαλούν καμιά έκπληξη. Από την άλλη, κάποια από αυτά μοιάζουν να μπήκαν «κατά λάθος» στη λίστα.

Αυτά είναι τα δέκα επαγγέλματα:

1. CEO

2. Δικηγόρος

3. Εργαζόμενος στα ΜΜΕ (Τηλεόραση/Ραδιόφωνο)

4. Πωλητής

5. Χειρουργός

6. Δημοσιογράφος

7. Αστυνομικός

8. Κληρικός

9. Σεφ

10. Δημόσιος υπάλληλος

Πολλές από τις δουλειές βγάζει νόημα να βρίσκονται στη λίστα, εάν ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών, όπως η αυτοπεποίθηση, ο εγωκεντρισμός, η ψυχρότητα και η γοητεία. Αυτά τα χαρακτηριστικά, συχνά συνοδεύονται με την επιτυχία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι επιτυχημένοι είναι απαραίτητα ψυχοπαθείς, ούτε και ότι όσοι έχουν αποτυχίες μπορούν να το «χρεώσουν» στην έλλειψη ψυχοπάθειάς τους.

Από την άλλη, μια διαφορετική έρευνα αναφέρει ότι ακόμα και αν οι ψυχοπαθείς βρίσκονται σε επαγγέλματα που αμείβονται πολύ καλά, όπως για παράδειγμα οι CEO και οι δικηγόροι, συχνά είναι λιγότερο επιτυχημένοι στη δουλειά τους σε σχέση με τους συναδέλφους τους, ενώ πληρώνονται με λιγότερα χρήματα και στις σχέσεις τους δεν είναι πολύ επιτυχημένοι.

sigmalive

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ