Ταξίδι στο χρόνο: Πτήση απογειώθηκε με το νέο έτος και προσγειώθηκε με το παλιό

Όχι δεν διαβάσατε λάθος! Πτήση απογειώθηκε με το νέο έτος και προσγειώθηκε με το παλιό!

Ο λόγος απλός. Από την χώρα όπου απογειώθηκε το αεροσκάφος ο χρόνος είχε ήδη γυρίσει ενώ στον προορισμό της πτήσης, ο χρόνος δεν είχε αλλάξει.

Ο Sam Sweeney εντόπισε το παράδοξο συμβάν και το πόσταρε στον λογαριασμό του στο Twitter.    «Λόγω μια αναπάντεχης καθυστέρησης, η πτήση 446 της Hawaiian Airlines απογειώθηκε το 2018 και θα προσγειωθεί το 2017», έγραψε στην ανάρτησή του, την οποία συμπλήρωσε με το hashtag #timetravel [σ.σ. ταξίδι στο χρόνο].

Οι επιβάτες της πτήσης #ΗΑ446 της αεροπορικής εταιρείας Hawaiian Airlines απογειώθηκαν από το Όκλαντ στις 00:05 την 1η Ιανουαρίου 2018 και έφτασαν στην Χονολουλού στις 10:16 στις 31 Δεκεμβρίου 2017. 

Αυτό συνέβη επειδή το Όκλαντ είναι 23 ώρες μπροστά από την Χονολουλού, οπότε το αεροσκάφος απογειώθηκε το 2018 και προσγειώθηκε το 2017.  

Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε χτες το 2018 καθώς τα νησιά του Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία και μετά η Αυστραλία σημαίνουν πρώτα κάθε χρόνο την έναρξη του πλανητικού μαραθώνιου των εορταστικών εκδηλώσεων για το Νέο Έτος.

lifoπηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ