Στις 12 του μήνα επιστρέφει ο “Φιάκας” στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Επαναλαμβάνονται από τις 12 Ιανουαρίου 2018, μετά την ασθένεια του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Φίλιππου Σοφιανού, οι παραστάσεις της κωμωδίας του Δημοσθένη Μισιτζή «Απατεών» (Ο Φιάκας), στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια «κωμωδία αστειoτάτη», όπως τη χαρακτηρίζει ο συγγραφέας της, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Φίλιππου Σοφιανού, ο οποίος ερμηνεύει το ρόλο του Φιάκα, πλαισιωμένος από ένα θίασο γνωστών και ικανότατων ηθοποιών.
Στο ρόλο του Γιάννη ο Κώστας Χαλκιάς, την Ευανθία ερμηνεύει η Ματθίλδη Μαγγίρα, την κοκόνα Φρόσω η Όλγα Αλεξανδροπούλου και τον Καζαμία ο Αρης Τσαμπαλίκας.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννη Μετζικώφ.
Βοηθός σκηνοθέτις είναι η θεατρολόγος – ηθοποιός Χριστίνα Τζιάλλα.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα, ο απατών Χαρίλαος Πλουτίδης, γνωστός στην πιάτσα και ως Φιάκας, υποδυόμενος τον αριστοκράτη, συλλαμβάνει την ιδέα να νυμφευθεί την αφελή και νευρωτική Ευανθία.
Εμφανίζεται ως βαρόνος εκ Γερμανίας με πριγκιπικό συγγενολόι και υφαρπάζει υπόσχεσιν γάμου από τη μέλλουσα νύφη.
Η Ευανθία «τσιμπάει» πέφτοντας στον έρωτά του, οραματιζόμενη αυλές, δούκισσες και πριγκηπέσες. Ο Χαρίλαος – ο γνωστός μας Φιάκας- έχει έναν υπηρέτη, το Γιάννη, ο οποίος έχει λαμβάνειν από τον κύριό του μισθούς δεκατριών μηνών. Η ελπίδα ότι κάποτε θα τους εισπράξει, τον κάνει να συνεργεί με το αφεντικό του στις κατά καιρούς απατεωνίες του, ώστε να εκπληρωθεί και το δικό του όνειρο: να γίνει κονσολιτετζής, δηλαδή χρηματιστής.
Η μέλλουσα νύφη, ορφανή πατρός τε και μητρός, έχει μεγαλώσει με τη θεία της (αδελφή του πατέρα της) κοκόνα Φρόσω.
Η θεία, με τη σειρά της, ωθεί εις «εν μιά νυκτί» γάμον την ανιψιά της μετά του Χαρίλαου, προσβλέποντας και η ίδια σε αναβάθμιση του κοινωνικού της status και ίσως και σε …πιο ποταπά οφέλη!
Όλα είναι έτοιμα να συμβούν ως σχεδιάστηκαν από τους πρωταγωνιστές, όμως έρχεται ο ρόλος – κλειδί Καζαμίας, για να αποκαλύψει το αληθές ποιόν των ηρώων και να δώσει ένα απροσδόκητο φινάλε στην εξέλιξη αυτής της ίντριγκας, που τόσο αριστοτεχνικά στήθηκε από το Δημοσθένη Μισιτζή.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Έως και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 20.00.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 87902 (Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 1 μ.μ. & 5 – 8 μ.μ.) καθώς και στο ταμείο του Θεάτρου.
Το ταμείο ανοίγει 1 ώρα και 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης, δηλαδή, στις 19:30 για τις παραστάσεις που ανεβαίνουν στις 21:00 και στις 18:30 για τις παραστάσεις που ανεβαίνουν στις 20:00.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 € (κανονικό) και 8 € (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Δημοσθένης Μισιτζής
Σκηνοθεσία, φωτισμοί, μουσική επιμέλεια: Φίλιππος Σοφιανός
Βοηθός σκηνοθέτις – δραματουργική επεξεργασία: Χριστίνα Τζιάλλα
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Ηθοποιοί:
Φίλιππος Σοφιανός
Κώστας Χαλκιάς
Ματθίλδη Μαγγίρα
Όλγα Αλεξανδροπούλου
Άρης Tσαμπαλίκας.

Παραγωγή:
«Φάρις» Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας / Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ