Ένα από τα πιο hot gossip τη δεκαετία του ΄90, ήταν η σχέση της Σοφίας Αρβανίτη με τον Μιχάλη Ρακιντζή που τότε τραγουδούσαν και μαζί σε γνωστό κέντρο των Αθηνών. Τη σχέση τους όμως δεν την παραδέχτηκαν ποτέ. Ο λόγος; «Δεν το παραδεχόμασταν ότι ήμασταν μαζί. Οι άντρες ποπ σταρ να ξέρεις προσελκύουν πολύ το γυναικείο κοινό. Επειδή λοιπόν ήξερα ότι ο Μιχάλης δεν θέλει να μαθευτεί για να μη χάσει τις θαυμάστριές, έλεγα από μέσα μου «δεν θες εσύ μία, δε θέλω εγώ δέκα», όπως και δεν ήθελα να χρεωθώ πάνω μου έναν παραπάνω σύντροφο εάν δεν ήμουν αποφασισμένη να πάω για κάτι πιο σοβαρό μαζί του», εξομολογήθηκε η Σοφία σε συνέντευξή της στο περιοδικό You.

Ανήκει στις γυναίκες που ζει στα άκρα και το απολαμβάνει. «Ναι, αν σκεφτείς ότι πάτησα πόδι και έφυγα από το σπίτι μου στα 19 μου έχοντας πολύ αυστηρούς γονείς, ο πατέρας μου είχε μια μουστάκα και μόνο με κοιτούσε κατουριόμουν, όμως είχα τη μαμά μου που τα κανόνιζε όλα… Ήταν αμπιγιέζ της Κυβέλη η μαμά μου και το λέω για πρώτη φορά αυτό, ένας άνθρωπος ναι μεν πολύ χαμηλών τόνων αλλά πολύ υποστηρικτική σε μένα και στις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες», παραδέχεται.

Όταν η δημοσιογράφος Τζώρτζια Συρίχα αναφέρεται στα ναρκωτικά η Σοφία Αρβανιτή απαντά με πάσα ειλικρίνεια: «Επειδή εγώ έπαιζα σε πολλά στέκια, δοκίμαζα πράγματα, αλλά δεν αγόρασα ποτέ, που σημαίνει ότι μετείχα τόσο όσο για μην τη σπάσω στα παρεάκια που έμπλεκα και με περάσουν για ξενέρωτη. Επομένως δεν έπεφτα κάτω νεκρή, εξάλλου είχα τη δουλειά μου και με ανέβαζε και τα έδινα όλα εκεί με πάθος».

Τέλος, η τραγουδίστρια μιλά για τους μοιραίους άντρες στη ζωή της και γι’ αυτό που δεν επέτρεπε στον εαυτό της. «Όσο καψούρα και να έτρωγα και να έλιωνα, ήμουν πάντα αξιοπρεπής και δεν άφηνα κανέναν να με στείλει στο Τάρταρα, δεν ήμουν η Χέλμη που φαρμακώνεται στα πόδια ενός άντρα. Και αν τον έχανα δεν μάθαινε ποτέ εάν εγώ πέθαινα για χάρη του αγκαλιά με ένα μπουκάλι βότκα», λέει χαρακτηριτικά.