Σειρά δράσεων στη Μάνη με την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο!

Σειρδράσεων που συμβάλουν στη διατήρηση της εδραιωμένης θέσης της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, υλοποιούνται στη Μάνη, στην οποία οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, προχωρούν πάντα, ένα βήμα μπροστά. Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε πρόσφατα, ο Σύλλογος «Καθαρή Μάνη», ο οποίος έχει ως βασικό του στόχο, να ενημερώνει τους πολίτες για το διαχωρισμό των απορριμμάτων τους και ιδίως των οργανικών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ως τροφή ζώων αλλά και για την δημιουργία κομπόστ χώματος στον κήπο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σε μια από τις πρώτες τους εκδηλώσεις, διένειμαν φυλλάδια και πούλησαν T shirts και πάνινες τσάντες για ψώνια, με το λογότυπο του Συλλόγου, ενώ ενημέρωσαν για τη μη χρήση πλαστικών τσαντών και γενικά, πλαστικών μιας χρήσεως,  όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για το εμφιαλωμένο νερό και τον καφέ. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα μέλη του Συλλόγου, με τα έσοδα από την καμπάνια αυτή και τις συνδρομές, θα αγοράσει ένα στατικό ποδήλατο που θρυμματίζει πλαστικά μπουκάλια από την εθελοντική οργάνωση Radikala και θα το δωρίσει στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας.

Οι μαθητές με τη σειρά τους, κάνοντας ποδήλατο αι παίζοντας, θα θρυμματίζουν σε μικρά κομματάκια τα πλαστικά μπουκάλια μειώνοντας κατά 1/65 τον όγκο τους, με τα θραύσματα, να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τμημάτων βάρκας ή για ανακύκλωση. Τέλος, όπως ενημέρωσε η παθολόγος Σοφία Χριστοφιλοπούλου που εκπροσωπεί το Σύλλογο, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και για την εκπαίδευση των μαθητών στην σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

Γ.Α.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ