Πύρρος Δήμας: Ο αγώνας κατά του ντόπινγκ και το προσωπικό δράμα

Αγώνα κατά του ντόπινγκ δίνει ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας από το πόστο του προέδρου της Ελληνικής ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Δέκα χρόνια αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών από διεθνείς διοργανώσεις δέχεται πυρά από την προηγούμενη διοίκηση γιατί έκοψε δύο αθλητές από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, οι οποίοι δεν πέρασαν ντόπινγκ κοντρόλ.

Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας υποστηρίζει τα εξής: «Οχι δεν πέρασαν, αλλά ήταν δικαιολογημένοι! Ο ένας, ο Ιακωβίδης δεν ήταν στον Αγιο Κοσμά επειδή πήγε στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, όπου σπουδάζει και ο άλλος -ο Μαριανάκης- έτρεξε να βοηθήσει στις πλημμύρες, που έγιναν εδώ στην Αττική». Ερωτηθείς αν ο αθλητής είναι στο Σώμα της Πυροσβεστικής, γι’ αυτό πήγε στη Μάνδρα, απάντησε: «Δεν είναι στην Πυροσβεστική. Στην οικογένεια του πήγε. Εχει νομίζω συγγενείς εκεί…».

Παράλληλα ο Δήμας έρχεται αντιμέτωπος με σειρά παραιτήσεων στελεχών της ομοσπονδίας οι οποίο αναμένεται να δημοσιεύσουν κείμενο στο οποίο θα κάνουν λόγο για σχέσεις του ιδίου μέσω ΜΚΟ με την «Ελληνικός Χρυσός».

Ο Δήμας διαψεύδει ότι έχει Μ.Κ.Ο. σε δήλωσή του στην εφημερίδα Sportime:

Σε δήλωσή του σρην εφημερίδα «Sportime» διαψέυδει τις δημολογούμενες σχέσεις: «Δεν έχω Μ.Κ.Ο. Είναι ινστιτούτο και ο Ελληνικός Χρυσός ήταν χορηγός στην ομοσπονδία. Μας έδινε χρήματα, στήριζε το έργο μας και στη συμφωνία μας αναφερόταν ότι θέλει οι διοργανώσεις να γίνονται στον Πολυγύρο».

Το προσωπικό δράμα

Ο Δήμας ανακοίνωσε ότι θα μένει μόνιμα στην Ελλάδα στο εξής, για να βρίσκεται κοντά στη σύζυγό του που έχει διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ