Προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία «Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν» [2002] σε σκηνοθεσία Aki Kaurismäki με τους Markku Peltola, Kati Outinen θα προβάλει σήμερα στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Θεοδ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Ένας άντρας πέφτει θύμα ληστείας  και τραυματίζεται θανάσιμα. Συνέρχεται όμως, ως εκ θαύματος, κι αρχίζει να περιπλανιέται στην πόλη, χωρίς ταυτότητα, έχοντας πάθει αμνησία, ώσπου τον περισυλλέγουν περιθωριακοί, άστεγοι άνθρωποι. Εκεί θα συναντήσει μια γυναίκα του Στρατού Σωτηρίας που θα τον βοηθήσει, κι ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί ένα αίσθημα.

Ο Άκι Καουρισμάκι αφηγείται μια ιστορία που κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Από τα πρώτα κιόλας πλάνα της ταινίας, παραμένει ένας μοναχικός, πρωτότυπος σκηνοθέτης που αντιμετωπίζει το θέμα του με λιτότητα, αντικειμενικότητα κι ένα ιδιόμορφο, απολαυστικό χιούμορ.

«Αν ένας σκηνοθέτης δεν νιώθει τον καημό του φτωχού ανθρώπου, τότε δεν αξίζει να λέγεται καλλιτέχνης. Για μένα είναι ζήτημα ύπαρξης». (…) Οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές απόψεις μου για την κατάσταση της κοινωνίας, την ηθική και τον έρωτα μπορούν να βρεθούν μέσα στην ίδια την ταινία”,  δήλωσε ο ίδιος στο επίσημο site του Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία κέρδισε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής και το βραβείο γυναικείας ερμηνείας  για την Kati Outinen στις Κάννες το 2002.

  • Η είσοδος είναι 4 ευρώ ενώ για νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ