Ο φαντάρος που έπιασε τον σταυρό στην Κάλυμνο: Ειμαστε σε ετοιμότητα

Ο 24χρονος φαντάρος Μιχάλης Μαΐλης, είναι ο νεαρός άνδρας που έπιασε χθες τον Σταυρό στην Κάλυμνο. Στο νησί βρέθηκαν για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

“Σίγουρα φέτος η εμπειρία ήταν διαφορετική, καθώς είχαμε τέτοιους προσκεκλημένους. Μεγάλη μας τιμή που ήρθε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πιστεύω μέρα που ήταν επιβαλλόταν να έρθουν για να δώσουμε ένα μήνυμα στους γείτονες ότι είμαστε εδώ και δεν φοβόμαστε για κάτι. Ήταν και μια ευκαιρία για να δείξουμε ότι η Κάλυμνος είναι ένα φιλόξενο νησί και να δουν πόσο όμορφα περνάμε εδώ”, είπε μιλώντας σε εκπομπή του “Ε” ο 24χρονος που κατάγεται από το νησί και όπως είπε βουτά κάθε χρόνο.

“Η Κάλυμνος είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Οι γείτονες είναι απέναντι, τους βλέπουμε καθημερινά. Τα Ίμια, είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες. Θέλω όμως να πω ότι ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το τεχνητό κλίμα έντασης με τα υποτιθέμενα επεισόδια στην περιοχή των Ιμίων που δημιουργούν οι Τούρκοι, σχολίασε: “Εμείς δεν αγχωνόμαστε γιατί ξέρουμε γιατί είμαστε ικανοί, ξέρουμε ότι είμαστε φιλότιμοι στρατιώτες και ετοιμοπόλεμοι για να υπερασπιστούμε και το τελευταίο πετραδάκι που βρίσκεται σε ελληνικό χώρο. Γι’ αυτό δεν αγχωνόμαστε όποια κίνηση και να κάνουν οι γείτονες. Οι πολίτες έχουμε ειρηνικές σχέσεις γειτνίασης”, ανέφερε.

Δείτε το βίντεο από το “Ε”:

enikos

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ