Οργή Τσελέντη για τα περί μεγάλου σεισμού στον Κορινθιακό

Κατηγορηματικά απορρίπτει την παραφιλολογία περί επικείμενου ισχυρού σεισμού στον Κορινθιακό ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, κατηγορώντας δύο υπαλλήλους του Ινστιτούτου ότι ευθύνονται για το “τσουνάμι” πανικού που έχει προκληθεί.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσελέντης εξηγεί:

«Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει ένας “χαμός” στα διάφορα ιντερνετικά μέσα για επικείμενο ισχυρό σεισμό ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ στον Κορινθιακό και ότι ο 4.7 ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΟΣ. Σήμερα έχω βαρεθεί να απαντώ αρνητικά σε επίμονες πιέσεις καναλιών για να βγω να “καθησυχάσω” τον κόσμο.

Εγώ ποτέ δεν υπήρξα επαγγελματίας εφησυχαστής ούτε μαϊντανός των ΜΜΕ για προσωπική προβολή.

Αυτοί οι κύριοι που δυστυχώς οι δύο είναι και υπάλληλοι του Γεωδυναμικού προκάλεσαν το πρόβλημα, και απόψε χιλιάδες κόσμος στην Αθήνα, στην Κόρινθο και το Λουτράκι θα πετάγονται απ το κρεβάτι τους με το παραμικρό θόρυβο, ας βγουν να σταματήσουν το “τσουνάμι” του πανικού που προκάλεσαν.

Εγώ απλώς δηλώνω ότι στον Ανατ. Κορινθιακό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του οποίου έχω την τιμή να είμαι διευθυντής, έχει εγκαταστήσει πάρα πολλά όργανα και όχι μόνο σεισμογράφους.

Αν δω κάτι σοβαρό θα φροντίσω να ενημερώσω τις αρμόδιες υπηρεσίες τις χώρας οι οποίες θα κινηθούν αρμοδίως γιατί η διαχείριση του σεισμικού κινδύνου απαιτεί υπευθυνότητα. Αν κρίνω ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει ΘΑ ΒΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ