Με ιατρούς – οπλίτες θητείας καλύπτει η κυβέρνηση τα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία

Κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα στελεχωθούν πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές, με ιατρούς – οπλίτες θητείας υπέγραψαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας και Υγείας, Δημήτρης Βίτσας και Παύλος Πολάκης.

Με την τελευταία, τοποθετούνται 19 οπλίτες θητείας – ιατροί για την κάλυψη αναγκών των:

– Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΠΙ) Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης και Αλοννήσου

– Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) Αργυρίου (Μουζακίου Καρδίτσας), Αθαμανίου (‘Αρτας), Κατωμερίου (για εξυπηρέτηση Μεγανησίου Λευκάδας), Μενετών (Καρπάθου), Γαυρίου (‘Ανδρου), Αργιθέας (Μουζακίου Καρδίτσας), Μαθρακίου, Σταυρού (Ιθάκης), Αγιάς (Πάργας) και Λιχάδας (Ιστιαίας) και

– Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ίου, Πάτμου, Αρκιών και ‘Αντισσας (Λέσβου).

Να σημειωθεί  ότι στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχαν τοποθετηθεί 29 ιατροί – οπλίτες σε ανάλογες θέσεις, με ταυτόχρονη εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου και είχαν διατεθεί άλλοι 11 ιατροί οπλίτες θητείας άνευ ειδικότητας και νοσηλευτές, για την κάλυψη αναγκών σε άγονες και προβληματικές περιοχές, ενώ επτά οπλίτες θητείας κτηνίατροι είχαν διατεθεί στη Λέσβο για ενίσχυση της περιφέρειας Β. Αιγαίου.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ