Μεσσηνία: Άκουγα φωνές. Μου έλεγαν να κάψω τον πατριό μου

Σε ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα, όπου και απολογήθηκε παρουσία της δικηγόρου του, ο 34χρονος, που ανήμερα Πρωτοχρονιάς έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του στον Άγιο Νικόλαο Μάνης.

“Δεν ήθελα να τους σκοτώσω αλλά να τους τιμωρήσω”, δήλωσε στον ανακριτή, καθώς όπως υποστήριξε τους θεωρούσε υπεύθυνους για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρεία, τα τελευταία 10 χρόνια. Ο 34χρονος είχε νοσηλευτεί 3 φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα και όπως ο ίδιος υποστήριξε ταλαιπωρήθηκε, και θεωρούσε άδικο τον εγκλεισμό του κατά καιρούς στα ιδρύματα αυτά.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του Μαίρη Πλευριά, ο 34χρονος έχει διαγνωστεί ότι πάσχει τα τελευταία 10 χρόνια από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και ψυχωτικό σύνδρομο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή και έχει 67% και άνω αναπηρία.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Μάλιστα όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE η δικηγόρος του, με τον νέο νόμο δεν μπορεί να προφυλακιστεί λόγω της κατάστασής του και ο ανακριτής διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την πνευματική και συναισθηματική του κατάσταση από 3 πραγματογνώμονες, ενώ διέταξε και την προσωρινή του εισαγωγή στο Δαφνί μέχρι να αποφανθούν οι πραγματογνώμονες για την περίπτωσή του.

“ΑΚΟΥΓΕ ΦΩΝΕΣ”

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο 34χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι δεν θεωρεί άδικη την πράξη που τέλεσε. Εκείνη τη στιγμή άκουγε φωνές στο κεφάλι του, που τον ωθούσαν και τον παρότρυναν να βάλει φωτιά και να κάψει τον θετό του πατέρα. Ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει την πράξη του, δηλώνοντας ότι ήταν μια πράξη προκειμένου να ισορροπήσει το δίκαιο του εαυτού του για τα 10 χρόνια άδικου εγκλεισμού του στα ψυχιατρεία. Για τον εγκλεισμό του εκεί θεωρούσε υπεύθυνους τόσο τον θετό του πατέρα όσο και τη μητέρα του.

Η δικηγόρος του Μαίρη Πλευριά, δήλωσε στο MessiniaLIVE πως ο 34χρονος έχει πλήρη έλλειψη λογικής και καταλογισμού. Επί ημέρες άκουγε φωνές στο μυαλό του για να τιμωρήσει τον θετό του πατέρα. Ζούσε απομονωμένος στο τροχόσπιτο που πρόσφατα είχε αγοράσει, μακριά από το σπίτι των δικών του.

Όπως υποστήριξε, το μοιραίο μεσημέρι της πρωτοχρονιάς οι δικοί του δεν τον είχαν καλέσει στο σπίτι για φαγητό. Οι σχέσεις με τους δικούς του ήταν τεταμένες.

“Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ”

Μάλιστα, 5 ημέρες πριν από το ειδεχθές έγκλημα, η μητέρα του τού είχε ζητήσει να μην ξαναπάει στο σπίτι τους αλλά ούτε και να τους ξαναμιλήσει. Αυτό το περιστατικό εκτιμάται ότι πυροδότησε μέσα του όλη αυτή την οργή και την ψυχική διαταραχή με την τραγική κατάληξη.

Ο 34χρονος υποστήριξε ότι ο θετός πατέρας του δεν του συμπεριφερόταν καλά όλα αυτά τα χρόνια και ήταν άδικος μαζί του. Η μητέρα του συμφωνούσε με τον θετό του πατέρα και ποτέ δεν πήρε το μέρος του ίδιου, όπως ο 34χρονος υποστήριξε.

“ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ-ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΩ”

Ο ίδιος έχει μετανιώσει για τον θάνατο του πατριού του. Όπως δήλωσε δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, ήθελε μόνο να τον τιμωρήσει, προκαλώντας του εγκαύματα, και όχι να πεθάνει.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 34χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος θεωρεί υπεύθυνη και τη μητέρα του για τον άδικο εγκλεισμό του κατά καιρούς στα ψυχιατρεία και γι’αυτό αποπειράθηκε να κάψει και την ίδια, η οποία γλίτωσε καθώς πρόλαβε και κλειδώθηκε στο σπίτι.

“ΜΕ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ”

Όσο αφορά την επίθεση με πετρέλαιο και τη φωτιά έξω από την πόρτα του συγχωριανού του- ο οποίος τελικά κατέληξε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με εγκαύματα- ο 34χρονος υποστήριξε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη καθώς ο συγκεκριμένος τον είχε καταγγείλει πολλές φορές κατά το παρελθόν στην Αστυνομία για διάφορα περιστατικά και πράξεις τις οποίες ο ίδιος δεν είχε κάνει. “Κρατούσε απωθημένα χρόνων” για τον συγκεκριμένο, μας δήλωσε η δικηγόρος του και ξέσπασε με αυτόν τον τρόπο.

ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο 34ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

Ο 34χρονος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στο Δαφνί, όπου θα κρατηθεί προσωρινά, έως ότου γίνουν οι πραγματογνωμοσύνες που έχουν διαταχθεί για να διαπιστωθεί η πνευματική και ψυχική του κατάσταση.

 

messinialive

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ