Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση της ορειβάτισσας στον Όλυμπο

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται η 35χρονη ορειβάτισσα που διασώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στον Όλυμπο.

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη». Μαζί της ήταν και προσωπικό της πυροσβεστικής.

Το πρώτο super puma που προσπάθησε να προσεγγίζει το σημείο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να επιστρέψει χωρίς την 35χρονη στη Λάρισα. Αργά το βράδυ του Σαββάτου απογειώθηκε δεύτερο super puma που δυνατότητα νυχτερινής πτήσης, που κατάφερε να προσεγγίσει και να παραλάβει την τραυματισμένη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας.

Στην επιχείρηση διάσωσης της 35χρονης ορειβάτισσας συμμετείχαν πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, αλλά και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ της Θεσσαλονίκης.

Συγχαρητήρια στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που μετείχαν στην επιχείρηση για τη διάσωση, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, «για την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης» που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ειδικότερα ο κ. Τόσκας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στα τμήματα των πυροσβεστών από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο, της 2ης ΕΜΑΚ, του προσωπικού του στρατού, του καταφυγίου «Γ. Αποστολίδης» και του ΕΚΑΒ, αλλά και στα πληρώματα των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτέλεσαν νυχτερινές πτήσεις διάσωσης υπό αντίξοες συνθήκες.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ