Καλά τα madata για τους χαμηλοσυνταξιούχους: Ποιοι θα πάρουν αύξηση

Υπόσχεση ότι με τον νόμο 4287 οι συνταξιούχοι που παίρνουν ποσά ως 700 ευρώ θα δουν αυξήσεις δίνει πλέον η κυβέρνηση. Οι συντάξεις τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει στο ναδίρ, ωστόσο σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο βάθος του τούνελ φαίνεται φως αυξήσεων που θα δώσουν στους χαμηλοσυνταξιούχους βαθιά ανάσα.

Η κυβέρνηση καλεί σε… υπομονή τους χαμηλοσυνταξιούχους ως το 2019. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο από 1/1/2019 οι συνταξιούχοι που παίρνουν ποσά ως 700 ευρώ θα δουν σημαντικές προσαυξήσεις στις συντάξεις τους ενώ παράλληλα θα έχουν μηδενική συμμετοχή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και επιδότηση ενοικίου.

Ουσιαστικά με την έναρξη ισχύος του Ν.4287 οι συνταξιούχοι με ποσά ως 700 ευρώ στη σύνταξή τους θα δουν μια μικρή αλλά σημαντική αύξηση είπε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο».

Μάλιστα όπως διαβεβαίωσε «αυτές οι αυξήσεις είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν, είναι σχεδιασμένες και θα προκύψουν μέσα από το σύστημα».

Οι αυξήσεις που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό

Με τον επανυπολογισμό στις συντάξεις από 1/1/2019 οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν επιπλέον χρήματα στον λογαριασμό τους μέχρι και 92 ευρώ το μήνα. Όσο πιο χαμηλή είναι η σύνταξη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αύξηση που προκύπτει.

Τρέχουσα σύνταξη         Σύνταξη       από 1/1/2019 Αύξηση

503 ευρώ                         595 ευρώ          92 ευρώ

526 ευρώ                          612 ευρώ           86 ευρώ

606 ευρώ                          666 ευρώ             60 ευρώ

Όπως τόνισε ο υφυπουργός υπάρχει ένα μείγμα που θα ανακουφίσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μαζί με τις μικρές αυξήσεις θα υπάρξει μηνιαίο όφελος περί τα 30 ευρώ κατά μέσο όρο λόγω της μηδενικής συμμετοχής στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα υπάρξει και επιδότηση ενοικίου. Όπως τόνισε ο Τ. Πετρόπουλος το επίδομα ενοικίου θα είναι από 50 ως 87 ευρώ το μήνα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ