Κάβα βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ο αμφορέας έχει γεμίσει κοχύλια ενώ, το κρασί μυρίζει… θάλασσα! Ο Edi Bajurin διατηρεί την κάβα του 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ονομάζεται «Edivo Vina» και είναι μια κάβα της Κροατίας που για να αγοράσεις από εκεί κρασί, πρέπει να κάνεις κατάδυση. Γιατί όμως βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας;

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κάβας, Edi Bajurin, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που κρατά τα κρασιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτή η μέθοδος διατηρεί τη θερμοκρασία του κρασιού σε ένα σταθερό επίπεδο, ενώ αφήνονται εκεί ανενόχλητα για αρκετό χρονικό διάστημα.

Τα κρασιά τοποθετούνται μέσα σε έναν αμφορέα και ύστερα μεταφέρονται στον βυθό της θάλασσας – είκοσι μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας – μέσα σε κλουβιά. «Συνδυάζω δύο αγαπημένα μου χόμπι. Την κατάδυση και το να πίνω κρασί!», συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης χαριτολογώντας.

Μετά από ένα ή δύο χρόνια ο ιδιοκτήτης επαναφέρει τα κρασιά έξω από τη θάλασσα και είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Ο αμφορέας έχει γεμίσει κοχύλια ενώ, το κρασί μυρίζει… θάλασσα! Οι πελάτες αλλά και οι ειδήμονες του κρασιού κάνουν λόγο για ένα εκπληκτικό κρασί που δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα άλλα κρασιά της αγοράς.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ