Θρίλερ στον Όλυμπο με τη διάσωση της τραυματισμένης γυναίκας. Έμεινε από καύσιμα το super puma

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσωση της 35χρονης γυναίκας ορειβάτη που έχει εγκλωβιστεί από το πρωί του Σαββάτου στον Όλυμπο.

Η 35χρονη ορειβάτης τραυματίστηκε βαριά μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων. Για την διάσωση της είχε επιχειρήσει νωρίτερα ένα ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας, 11 πυροσβέστες από Π.Υ. Κατερίνης, Π.Υ. Λιτοχώρου, και από 2η ΕΜΑΚ οι  οποίοι όμως αν και  προσπάθησαν πολλές φορές να φτάσουν στο σημείο δεν είχαν αποτέλεσμά. Το ελικόπτερο λόγω του ότι από τις πολλές προσπάθειες προσεγγισεις  έμεινε από καύσιμα αλλά και λόγω δύσης του ηλίου και των ιδιαίτερων μορφολογικών συνθηκών σταμάτησε να επιχειρεί πλέον.

Την ίδια στιγμή άλλο ελικόπτερο super puma από Ρόδο, θα παραλάβει ειδικό νυχτερινό εξοπλισμό από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και αναμένεται να επιχειρήσει προσέγγιση του καταφυγίου Αποστολίδης, περίπου στις 10 το βράδυ, για να παραλάβει την τραυματισμένη γυναίκα, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Ελισάβετ Σταυριανίδου.

Έτσι η τραυματίας θα μεταφερθεί και θα διανυκτερεύσει στο καταφύγιο ‘’Γ. Aποστολίδης’’ ενώ σε άλλο καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο, θα διανυκτερεύσει ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διακομιδή της σε νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο καταφύγια απέχουν μεταξύ τους περίπου δέκα ώρες πεζοπορίας.

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρεται με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη». Αναμένεται αύριο το πρωί να επιστρέψει το Super Puma προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ελεύθερο τύπο, η 35χρονη φέρει εξωτερικά τραύματα, ενώ έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά.πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ