Η Πρωτοχρονιά στην Καλαμάτα με πολλές εκδηλώσεις!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την Καλαμάτα για την Πρωτοχρονιά, είτε από την Αθήνα και άλλες πόλεις για τη γιορτινή περίοδο, είτε από κοντινές περιοχές για μια βόλτα.

Τα εμπορικά καταστήματα, τα καφέ και τα εστιατόρια μαγνήτισαν τους επισκέπτες σε όλα τα εμπορικά σημεία της Καλαμάτας, ενώ πόλο έλξης απετέλεσε η Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις δραστηριότητες σωματείων στα παραμυθόσπιτα και επισκέφθηκε τα δεντρόσπιτα για να θαυμάσει και να αγοράσει χειροτεχνήματα.

Πολλοί Καλαματιανοί και επισκέπτες επισκέφθηκαν την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, προκειμένου να προμηθευθούν τα αναγκαία για το τραπέζι της παραμονής και για εκείνο της πρώτης ημέρας του νέου έτους 2018. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 προσφέρθηκαν πεντανόστιμα παρασκευάσματα σε όσους προτίμησαν την ΚΑΚ για τα ψώνια τους.

Τη γιορτινή νότα έδωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας και του Λαογραφικού Συλλόγου «Η Κουτσαβίτικη Φορεσιά», ενώ συγκρότημα απέδωσε λαϊκά και έντεχνα τραγούδια.

Το πρωί της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου, τα παιδιά βγήκαν για να πουν τα κάλαντα. Στο Δήμαρχο παιάνισε τα κάλαντα η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ τα είπαν η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ «Η Υπομονή», καθώς και παρέες παιδιών.

Λίγο νωρίτερα, η ΕΡΤ σε ζωντανή σύνδεση από την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου μετέδωσε εικόνες της γιορτινής Καλαμάτας, παρουσία του Δημάρχου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, της χορωδίας και ορχήστρας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, καθώς και παιδιών που μετείχαν στο Santa Fun.

Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση Santa Fun, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία.

Το βράδυ της παραμονής, πολλοί προτίμησαν την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου για την αλλαγή του χρόνου. Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό αφότου ο Δήμαρχος μαζί με μικρά παιδιά φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ανήμερα την Πρωτοχρονιά και εορτή του Αγίου Βασιλείου, οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι. Ακολούθησε γιορτινό τραπέζι και επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους.
Τον κύκλο των εορτών του Δωδεκαημέρου θα κλείσει η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ