Το 2018 μπήκε και για πολλούς οι πρώτες ημέρες κάθε νέας χρονιάς, αποτελούν ευκαιρία για νέους στόχους. Σκέφτεστε να ξεκινήσετε δυναμικά γυμναστική τώρα που διανύουμε την αρχή του νέου έτους; Αν ναι, αλλά έχετε ακόμη αμφιβολίες, η Δούκισσα Νομικού θα σας πείσει.

Η εγκυμονούσα παρουσιάστρια, μέσω του blog της, Dutchesss Daily, έγραψε τους πέντε σημαντικότερους λόγους που πρέπει να ξεκινήσει κάποιος άμεσα γυμναστική.

Συγκεκριμένα, έγραψε: 

 • Θα σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

  Και δεν εννοώ μόνο εμφανισιακά. Με την προπόνηση δοκιμάζεις τον εαυτό σου, αντιμετωπίζεις (και ξεπερνάς) τα όριά του και, βδομάδα με τη βδομάδα, τον βλέπεις να βελτιώνεται. Είτε είναι μια άσκηση που πριν δεν μπορούσες να κάνεις, είτε είναι ο αριθμός των επαναλήψεων που μπορείς να εκτελέσεις χωρίς να είσαι έτοιμη να λιποθυμήσεις, είτε είναι το πόσες σκάλες μπορείς να ανέβεις χωρίς να λαχανιάσεις, όσο γυμνάζεσαι όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα κι εσύ θα νιώθεις πιο δυνατή και πιο σίγουρη για τον εαυτό σου

 • Καταπολεμά το στρες
  Με τη γυμναστική εκτονώνεσαι. Έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση μας βοηθά να αποφορτιστούμε και να διώξουμε τις σκοτούρες, νιώθοντας αναζωογονημένοι όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά! Προσωπικά, ακόμα κι όταν δεν έχω καθόλου όρεξη να γυμναστώ, αν αντισταθώ στην άρνησή μου και κάνω μια έστω σύντομη και light προπόνηση, μετά νιώθω πιο χαρούμενη, ξεκούραστη και… αποσυμπιεσμένη!
 • Βελτιώνει την υγεία σου
  Εντάξει, αυτό φαντάζομαι δεν χρειάζεται να στο πω. Το ξέρεις ήδη. Το λένε όλοι οι γιατροί ότι το να γυμναζόμαστε 3-5 φορές την εβδομάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας. Άκουσέ τους λοιπόν!
 • Σε γεμίζει ενέργεια
  Αυτό μπορεί να ακούγεται οξύμωρο γιατί η γυμναστική όντως μπορεί σωματικά να σε κουράζει, αλλά, με έναν περίεργο τρόπο, όσο πιο συχνά ασκείσαι θα παρατηρήσεις ότι θα νιώθεις όλο και πιο ζωντανή, δραστήρια και γεμάτη όρεξη να κάνεις δεκάδες πράγματα καθημερινά. Αντιθέτως, τις περιόδους που δεν ασκείσαι καθόλου, αντί να νιώθεις ξεκούραστη, είναι πιθανό να αισθάνεσαι υποτονική, χωρίς διάθεση και ενέργεια για οτιδήποτε.
 • Καίει λίπος
  Ναι, φυσικά και δεν γινόταν να μην αναφερθώ στα θεαματικά αποτελέσματα που έχει η γυμναστική στο σώμα μας. Η άσκηση λοιπόν καίει λίπος και μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφοι. Αν ξεκινήσεις τώρα, σου υπόσχομαι ότι μέχρι το καλοκαίρι οι αλλαγές στο σώμα σου θα σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου :-p

Ακόμη το σκέφτεστε;