Από τον Κώστα Λεφάκη 

H σύνοδος στις 7 Άρη – Δία στο Σκορπιό τονίζει τα οικονομικά θέματα και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενώ στις 9 οι σύνοδοι Ήλιου – Αφροδίτης, Ήλιου – Πλούτωνα και Ερμή – Πλούτωνα εξουδετερώνουν νομοτελειακά και κάθε αντίδραση ή αντίθεση.

Kριός

Η Σελήνη οδηγεί τις αντίπαλες δυνάμεις σε αδυναμία, έτσι μπορείτε να προασπιστείτε καλύτερα τα επαγγελματικά σας συμφέροντα. Αισθηματικά φανείτε δημιουργικοί στην εκδήλωση των συναισθημάτων σας. Βρείτε χρόνο για κάποιον δικό σας άνθρωπο που έχει ανάγκη τη συμπαράσταση και συμβουλή σας. Μείνετε σταθεροί σε απόψεις και τηρήστε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει.

ΤΙΡ: Χρησιμοποιήστε την ευστροφία σας και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.

Ταύρος

Στα πρακτικά θέματα η θέση της Σελήνης σε τελευταίο τέταρτο επιβάλλει υπομονή, καθώς φέρνει κάποιες καθυστερήσεις. Στα προσωπικά και κοινωνικά σας μπορείτε να λειτουργήσετε ελεύθερα, να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες αλλά και να διασκεδάσετε. Φροντίστε να απέχετε από διαμάχες, ιδιαίτερα αν αυτές επηρεάζουν το οικονομικό σας συμφέρον. Σε αυτό τον τομέα κάποιος θα προσπαθήσει να σας παραπλανήσει.

ΤΙΡ: Με υπομονή κερδίστε περιθώρια ελιγμών.

Δίδυμοι

Η Σελήνη δημιουργεί απρόοπτες καταστάσεις στο περιβάλλον σας, γι’ αυτό φροντίστε να είστε προσεκτικοί σε λόγια και ενέργειες. Μην επεμβαίνετε σε υποθέσεις που δεν σας αφορούν και χαλιναγωγήστε λίγο τον παρορμητισμό σας. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγετε να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας αλλά και να προωθήσετε τα συμφέροντά σας.

ΤΙΡ: Φροντίστε να είστε συνεπείς στις οικονομικές σας υποχρεώσεις.

Καρκίνος

Έχετε κάνει πολλή δουλειά αλλά δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να την παρουσιάσετε ή να διεκδικήσετε το μερίδιο της επιτυχίας σας. Η Σελήνη, σε συνδυασμό με άλλους πλανήτες σε δύσκολες όψεις, φέρνει εκνευρισμό, αντιπαράθεση και οικονομική στενότητα. Μη φοβάστε, τίποτα δεν είναι καταστροφικό. Κοινωνικά η εβδομάδα  παρουσιάζει κινητικότητα και καλό θα είναι να αποδεχτείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις.

ΤΙΡ: Διοχετεύστε την ενεργητικότητά σας σε χρήσιμους τομείς.

Λέων

Οι κρυφές σας σκέψεις και επιθυμίες ας παραμείνουν κρυφές για όλη την εβδομάδα, καθώς η Σελήνη, σε τελευταίο τέταρτο, επηρεάζει εσάς και τους γύρω σας. Παρά τις δηλώσεις για το αντίθετο, το περιβάλλον σας δείχνει να μην κατανοεί τις θέσεις σας και να λειτουργεί επικριτικά για τη στάση σας απέναντί του. Μην περάσετε όμως στο αντίθετο άκρο. Φανείτε διπλωμάτες και υπερασπιστείτε σταθερά τις απόψεις σας.

ΤΙΡ: Μην εκτίθεστε με τις επαγγελματικές σας επιλογές και σχέσεις.

Παρθένος

Ιδιαίτερα πολυάσχολη εβδομάδα. Ιεραρχήστε λοιπόν προτεραιότητες, δώστε σαφείς οδηγίες, επιβλέψτε εξελίξεις και τα πράγματα θα λειτουργήσουν με τον τρόπο που σας εξυπηρετεί και σας καθησυχάζει. Η Σελήνη σάς υποχρεώνει να βαδίσετε σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής και να αποφύγετε υποσχέσεις που, εκ των πραγμάτων, θα είναι δύσκολο να τηρηθούν.

ΤΙΡ: Γίνετε περισσότερο τολμηροί στις επιλογές σας και προβάλλετε τον εαυτό σας.

Ζυγός

Πρακτικά θέματα έρχονται στην επιφάνεια και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Η Σελήνη, σε τελευταίο τέταρτο στο ζώδιό σας, δημιουργεί δύσκολες όψεις με τον Ήλιο, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, που σας επιφυλάσσουν πολύ τρέξιμο για όλη την εβδομάδα. Βασιστείτε στη νοημοσύνη και διπλωματία σας και δείξτε αντοχή στις απαιτήσεις της οικογένειας ή της σχέσης σας.

ΤΙΡ: Δημόσιο, τράπεζες και γραφειοκρατία σάς καλούν να είστε σε ετοιμότητα για ό,τι προκύψει.

Σκορπιός

Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά προβλέπεται η εβδομάδα για σας. Η Σελήνη δημιουργεί ρευστές καταστάσεις γύρω σας και πολλοί άνθρωποι δείχνουν να σας έχουν ανάγκη. Ένας καλός λόγος δεν σας κοστίζει τίποτα, ενώ εκτιμάται ιδιαίτερα από εκείνους που έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους. Ένα μικρό θέμα υγείας συγγενούς μπορεί να σας απασχολήσει.

ΤΙΡ: Αποφύγετε να δώσετε υποσχέσεις, μόνο και μόνο για να κερδίσετε χρόνο.

Τοξότης

Το τελευταίο τέταρτο της Σελήνης στο Ζυγό δημιουργεί με τις όψεις που συμμετέχει πολλά θέματα με εκκρεμότητες. Τα λόγια και οι ενέργειές σας πρέπει να στηρίζουν την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας. Το φαινόμενο επηρεάζει την κρίση αλλά και τη μνήμη σας. Όσοι οδηγείτε ή ασχολείστε με μηχανήματα φροντίστε να είστε προσεκτικοί.

ΤΙΡ: Μην ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Αιγόκερως

Παραξενεύεστε που κάποιοι άνθρωποι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Η Σελήνη σε τελευταίο τέταρτο στοΖυγό επιβάλλει να είστε προνοητικοί και περισσότερο προσεκτικοί σε συνεργασίες και οικονομικές δεσμεύσεις που δεν εξασφαλίζονται γραπτώς. Μια είδηση από αγαπημένο πρόσωπο θα σας χαροποιήσει.

ΤΙΡ: Προσέξτε τις όποιες ανατροπές στα σχέδιά σας.

Υδροχόος

Υπολογίστε τα υπέρ και τα κατά ενός σχεδίου σας, βελτιώστε τις σχέσεις σας στο περιβάλλον στο οποίο κινείστε, ζητήστε βοήθεια από άτομα που εμπιστεύεστε και προχωρήστε σε ό,τι σχεδιάζετε. Η Σελήνη δεν είναι ιδιαίτερα φιλική με τις επιδιώξεις σας. Πολλαπλασιάζει τις ασχολίες σας για όλη την εβδομάδα, γι’ αυτό μη χάνετε πολύτιμο χρόνο ασχολούμενοι με θέματα άνευ ουσίας.

ΤΙΡ: Επιλέξτε εσείς τις κοινωνικές συναναστροφές σας και όχι οι περιστάσεις.

Ιχθύες

Τα στάσιμα νερά δεν ήταν ποτέ κατάλληλα για σας, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα μπορείτε να πλησιάσετε ανθρώπους, να ανιχνεύσετε προθέσεις, να ορίσετε την περιφέρεια των δραστηριοτήτων σας και να κάνετε μια κίνηση καλής θέλησης προς το σύντροφό σας. Θα εκπλαγείτε από το θετικό αντίκτυπο των ενεργειών σας.

ΤΙΡ: Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να σας αποπροσανατολίσει από τους στόχους σας.