Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Μεσσήνης για το Κέντρο Υγείας Αίπειας


Πραγματοποίηθηκε χθες στο Δήμο Μεσσήνης, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, ευρεία σύσκεψη, σχετικά με την κατασκευή Κέντρου Υγειάς στην Αίπεια.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος μαζί με μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας Παν. Γιαννακέας, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6η Υ.Π.Ε Αντ. Ρακαβάς, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Σπύρος Κρασσακόπουλος και ο εντεταλμένος Δημοτικής Ενότητας Αίπειας Ηλίας Πετρόπουλος. Είχαν επίσης προσκληθεί και παρευρίσκοντο στη σύσκεψη ο πρώην δήμαρχος Αίπειας Νικ. Αναστασόπουλος και  ο πρώην αντιδήμαρχος Αίπειας Νικ. Ρισβάνης.

Η κατασκευή του Κέντρου Υγείας αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής διότι θα εξυπηρετήσει όλη την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας , στοχεύοντας στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου έργου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και προς τούτο στη σύσκεψη, συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν προκύψει και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να προβούμε στην ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου Μεσσήνης.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης επισήμανε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου και την έγκαιρη κατασκευή του καθώς η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό , δικαίωμα όλων.

πηγή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ