Ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι

Το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, μελετά η κυβέρνηση, στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ του νόμου οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ποινικού κώδικα. Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αύριο συζητείται ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου το αίτημα για προσωρινή διαταγή που έχει καταθέσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να «παγώσει» η παροχή ασύλου που δόθηκε στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

 

newsbeast

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ