Εισβολή της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας

Κινητοποιήσεις πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που, όπως υποστηρίζει, περικόπτεται.

Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου εμποδίστηκαν από αστυνομικούς να μπουν στο κτίριο.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η είσοδος τους απαγορεύθηκε γιατί ήταν υπεράριθμοι. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται γιατί τους περικόπτεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική μοίρασαν ψωμί και ελιές έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης τους οδηγούν στα συσσίτια.

Αλλοι διαδηλωτές είχαν φορέσει μάσκες του Τσίπρα και του Πολάκη και κρατούσαν ζώνες στις οποίες έφτιαχναν νέες τρύπες θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι πλέον αδυνατίζουν λόγω της λιτότητας.

Το προσωπικό των νοσοκομείων πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει:

«Την ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2018 προγραμματίζουμε Πανελλαδική Κινητοποίηση

– Για την ΑΤΤΙΚΗ 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ

– Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

• Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

• Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.

Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό.»

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ