Γιατί οι περισσότεροι γέρνουν το κεφάλι δεξιά όταν φιλάνε

Μπορεί να το κάνεις και να μην το πρόσεξες: γέρνεις ελαφρώς δεξιά το κεφάλι σου όταν φιλάς τον άλλον.

Διερωτήθηκες ποτέ όμως γιατί; Η ιστοσελίδα Shortlist λοιπόν δίδει την εξήγηση.

Μελέτη αποκάλυψε ότι τα 2/3 των ανθρώπων και πιο συγκεκριμένα το 72.92% αυτών που πήραν πρωτοβουλία να φιλήσουν και το 75% αυτών που έλαβαν το φιλί, γέρνουν προς τα δεξιά καθώς πλησιάζουν για το φιλί.

Ένας λόγος είναι ότι υπάρχουν πολλοί δεξιόχειρες στον κόσμο, οι οποίοι συνήθως προτιμούν να φιλούν από τα δεξιά, οπότε και ο άνθρωπος που φιλούν ακολουθεί αυτή τη στάση του σώματος, άσχετα από το αν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

Άλλος λόγος που παίζει ρόλο είναι τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου. «Η πράξη του φιλιού πιθανόν να καθορίζεται από τον εγκέφαλο που ταξινομεί τα “καθήκοντα” σε διαφορετικά ημισφαίρια, είτε δεξιά ή αριστερά», υποστηρίζουν οι ερευνητές. «Το αριστερό ημισφαίριο είναι αυτό που πιθανόν να ευθύνεται για την κίνηση, καθώς είναι αυτό που καθορίζει τα συναισθήματα και τις αποφάσεις του εγκεφάλου».

Τέλος, σύμφωνα με μελέτες από τα προηγούμενα χρόνια, οι περισσότεροι ασυνείδητα μιμούμαστε τα κινηματογραφικά φιλιά ή αυτά της τηλεόρασης. Ωστόσο, οι ειδικοί στη γλώσσα του σώματος συνεχίζουν τις έρευνες για μια εκτενέστερη εξήγηση του φαινομένου.

sigmalive

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ