Από πού προέρχονται τα χρήματα της μεγάλης κλοπής του 1,3 εκατ. ευρώ στο Βόλο

Η μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία της πόλης έγινε την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς στο κεντρικότερο σημείο του Βόλου, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην παραλία. Ο θησαυρός που κρύβονταν μέσα στο διαμέρισμα ήταν 1.300.000 ευρώ και 900 λίρες, όπως ο ίδιος κατήγγειλε χθες στην Αστυνομία και μετά από πολλές ώρες από την στιγμή της διάρρηξης. Την Παρασκευή το βράδυ έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου άγνωστος ή άγνωστοι δράστες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος του 92χρονου, ενός από τους πλουσιότερους όπως εκτιμάται βολιώτες, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Ο ιδιοκτήτης μαζί με το αδελφό του και συγγενικά του πρόσωπα, βρισκόταν στην Αθήνα για να περάσει τις μέρες της πρωτοχρονιάς, όταν το πρωί του Σαββάτου δέχθηκε τηλεφώνημα από ένοικο της πολυκατοικίας, ότι το διαμέρισμά του το είχαν διαρρήξει. Άμεσα τα δύο αδέρφια ταξίδεψαν σιδηροδρομικώς για τον Βόλο και μόλις έφθασαν στο διαμέρισμα διαπίστωσαν ότι η κρυψώνα όπου είχαν τοποθετήσει τα χρήματά και τις χρυσές λίρες τους, είχε εντοπιστεί και ο θησαυρός είχε κάνει φτερά, γράφει το magnesianews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα της κλοπής τηλεφώνησε στην αστυνομία και έκανε γνωστό το δυσάρεστο για τον ίδιο γεγονός, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι πρόκειται για τετρακόσιες λίρες και 1,3 εκ. ευρώ, αλλά τελικά χθες στην επίσημη καταγγελία του στην Αστυνομία έκανε λόγο για εννιακόσιες χρυσές λίρες.

Το θύμα της κλοπής είπε επίσης στην αστυνομία ότι το τεράστιο ποσό που είχε στο σπίτι του προερχόταν από ομόλογο που διατηρούσε σε τράπεζα και το οποίο έληξε και δεν έχει καμία σχέση με το «Ίδρυμα Δεληγεώργη» στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχει τόσο ο ίδιος ως μέλος όσο και η Μητρόπολη Δημητριάδος αλλά και ο αδερφός του Νικόλας ως πρόεδρος. Η αστυνομία αμέσως μετά την τηλεφωνική καταγγελία το Σάββατο πήγε επί τόπου στο διαμέρισμα όπου έγινε η διάρρηξη και πήρε αποτυπώματα και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, τα οποία εξετάζουν προκειμένου να βρουν στοιχεία που να οδηγήσουν ενδεχομένως στον δράστη ή τους δράστες.

Επίσης η αστυνομία προσπαθεί να διερευνήσει αν πράγματι το τεράστιο ποσό που φέρεται να κλάπηκε ήταν από ρευστοποιημένο ομόλογο καθώς και την προέλευση των 900 χρυσών λιρών που θα πρέπει να πιστοποιηθεί ότι είναι από παλιές καταθέσεις και οι λίρες αγορασμένες από τράπεζα ή πρόκειται για περιουσία του ιδρύματος η οποία θα έπρεπε να ήταν σε λογαριασμούς τραπεζών και όχι στο διαμέρισμα.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ