Απίστευτη περιπέτεια για καρκινοπαθή. Θα κάνει Πρωτοχρονιά στα κρατητήρια της Πάτρας

Στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου της Πάτρας θα κάνει Πρωτοχρονιά, όπως όλα δείχνουν, μια 58χρονη που μάλιστα πάσχει από καρκίνο κι έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή. Η ελληνική γραφειοκρατία δυστυχώς δεν της επέτρεψε να επιστρέψει στην Γερμανία όπου είναι μετανάστρια αλλά ούτε και ν’ αλλάξει το έτος ελεύθερη.

Η γυναίκα, κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, είχε καταδικαστεί ερήμην της σε δύο μήνες φυλάκιση για τροχονομική παράβαση και για να της επιτραπεί η έξοδος από την χώρα, όπου είχε έρθει για τα Χριστούγεννα, έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 1.300 ευρώ. Έτσι όταν πήγε να πάρει το πλοίο της γραμμής από την Πάτρα, οι Λιμενικοί την προσήγαγαν καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της η καταδικαστική απόφαση.

Η γυναίκα δεν είχε πάνω της ένα τόσο μεγάλο ποσό και ζήτησε να της το αποστείλουν από την Γερμανία. Για κακή της τύχη όμως το «έμβασμα» έφθασε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά από μια «Οδύσσεια» των Λιμενικών που αναζητούσαν παράβολο δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες πληρωμής και απελευθέρωσής της.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν διάφορες εγγυήσεις ότι τα χρήματα υπάρχουν και μπορούν να δοθούν με πρώτη ευκαιρία, ο Εισαγγελέας υπηρεσίας δεν αποδέχθηκε να προχωρήσει η απελευθέρωσή της χωρίς να έχει καταβληθεί το απαιτούμενο ποσό.

Το απόγευμα της Κυριακής έφθασαν από την Γερμανία και οι βεβαιώσεις για την κατάσταση της υγείας της όμως και πάλι η απόφαση ήταν αρνητική. Έτσι η γυναίκα θα πρέπει να μείνει στο κρατητήριο μέχρι και την Τρίτη το πρωί οπότε και ανοίγουν και πάλι οι τράπεζες.

thebest

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ