Αγωγή- μαμούθ στην ΕΛ.ΑΣ για την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους

Τρεις εβδομάδες μετά το φριχτό έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους με δράστη και αυτόχειρα τον 47χρονο αστυνομικό φρουρό του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τραγικά θύματα τη γυναίκα του, την κορούλα τους και την πεθερά του, συγγενείς της άτυχης συζύγου εγείρουν ζήτημα αποζημίωσης από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, εκτιμούν ότι ο αστυνομικός έπασχε από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα το οποίο δεν διαγνώστηκε στο πλαίσιο των υποχρεωτικών εξετάσεων που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο και για το λόγο αυτόν καταθέτουν αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου.

«Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε. Το ζήτημα λοιπόν είναι εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για τη διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος, Νίκος Αγαπηνός.

Το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης δεν έχει ακόμα καθοριστεί, πάντως όπως εξήγησε ο νομικός μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, καθώς «χρειάζεται διαδικασία για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι κληρονόμοι, μετά να κάνουν αποδοχή και μετά αγωγή κατά του Δημοσίου», ζητώντας αποζημίωση για πράξεις και παραλήψεις του Δημοσίου, σχετικά το γεγονός ότι οπλοφορούσε.

Ο 47χρονος είχε περάσει τα ψυχομετρικά τεστ το 2011, με επιτυχία, όμως δεν είχε υποβληθεί σε νέα εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις του αυτόχειρα, για να κινηθεί η διαδικασία.

«Μου μετέφεραν δραματικές συνθήκες και δραματικές καταστάσεις που είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν μετά από κάτι τέτοιο που μόνο στα όρια του φυσιολογικού δεν βρίσκεται. Πραγματικά δραματικές συνθήκες. Τώρα οι άνθρωποι αυτοί, ειδικά οι άμεσοι συγγενείς, καλούνται να ξεπεράσουν τις δυσμενέστατες επιπτώσεις αυτού του τραγικού εγκλήματος», δήλωσε ο Ν.Αγαπηνός στον ΑΝΤ1.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ