Αγωγή κατά του Δημοσίου για την υπόθεση του φρικτού εγκλήματος των Αγίων Αναργύρων

Στη Δικηγορική Εταιρία Νίκος Αγαπηνός δόθηκε η εντολή για την άσκηση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την υπόθεση του φρικτού εγκλήματος των Αγίων Αναργύρων από τους κληρονόμους της άτυχης μητέρας – συζύγου του δράστη και αυτόχειρα Χρήστου Ζαπαντιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός – δράστης στις 18 Δεκεμβρίου είχε σκοτώσει τη σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του, ηλικίας 3,5 ετών και στη συνέχεια είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

Οπως αναφέρει το δικηγορικό γραφείο, η ευθύνη του Δημοσίου είναι δεδομένη και στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα λόγω της εγκληματικής παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά το διορισμό του ως Αστυνομικού παρά την αυταπόδεικτη δυστυχώς πλέον ακαταλληλότητά του να οπλοφορεί.

Η υπόθεση

Ο 46χρονος αρχιφύλακας, ήταν στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όπου υπηρετούσε από το 1996.

Οσον αφορά στο τι είχε γίνει τη μοιραία νύχτα, αστυνομικές πηγές είχαν εκτιμήσει ότι είχε ξεσπάσει καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι, στον δεύτερο όροφο του πατρικού, τριώροφου σπιτιού της 48χρονης γυναίκας.

Η μητέρα της γυναίκας, που έμενε στον 1ο όροφο, προφανώς, έλεγαν οι αστυνομικοί, άκουσε την φασαρία και ανέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε ο 46χρονος πήρε το υπηρεσιακό του πιστόλι και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί. Από τον τρόπο που βρέθηκαν τα πτώματα και οι βολίδες από τους πυροβολισμούς, εκτιμάται ότι ο δράστης και αυτόχειρας, έριξε πρώτα μια σφαίρα στον τοίχο και ύστερα έστρεψε το όπλο στην πεθερά.

Η σύζυγος, είχε προσπαθήσει να τον αποτρέψει, αλλά την πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο σφαίρες στον θώρακα και μία στην γνάθο και να πέσει νεκρή. Αμέσως μετά, ο αρχιφύλακας πυροβόλησε δύο φορές την πεθερά στο στήθος. Στην συνέχεια, ο δράστης πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν το παιδί και το πυροβόλησε στον κρόταφο και υστερα αυτοκτόνησε.

Οπως είχε δηλώσει ο ιατροδικαστής, από τον χρόνο θανάτου φαίνεται ότι ο αστυνομικός είχε παραμείνει πάνω από το παιδί, ίσως και μιάμιση ώρα και στο τέλος, γονατισμένος μπροστά στο κρεβάτι, προτού δώσει τέλος και στην δική του ζωή, επίσης με μια σφαίρα στον κρόταφο.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2011 είχε περάσει από εξέταση στην επιτροπή καταλληλότητας της ΕΛΑΣ, η οποία τον έκρινε απόλυτα υγιή και κατάλληλο να φέρει όπλο και να υπηρετεί στην φρουρά πρώην πρωθυπουργού.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ