” Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” από την ομάδα “Μέθεξη” – Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου οι παραστάσεις // #radiopolitismos


Τι γίνεται σε μια οικογένεια, όταν η κόρη έχει αρρωστημένη αγάπη στον πατέρα και μισεί την μητέρα της; Όταν η μητέρα έχει μια παθολογική αδυναμία στον γιό που δεν τον αφήνει να “μεγαλώσει” ; Όταν  ο γιος αγαπά εμμονικά την μητέρα του;  Όταν ο άνδρας διεκδικεί την γυναίκα του, η οποία όμως τον σιχαίνεται; Τι γίνεται , όταν ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει στην ζωή των ηρώων και ανατρέπει τις ισορροπίες; Μίση , πάθη, ψέμα και θάνατος μπλέκονται στην υπόθεση του έργου του Γιουτζίν Ο Νηλ, “Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” που επέλεξε για φέτος η θεατρική ομάδα Μέθεξη.

Ο Ο΄ Νηλ  ξαναγράφει το μύθο της Ορέστειας  μεταφέροντας τον στην εποχή του. Διατηρεί  τη δομή της τριλογίας και χωρίζει το έργο σε τρία μέρη. Έτσι “Ο γυρισμός”, “Οι κυνηγημένοι” και “Οι στοιχειωμένοι” γράφονται  κατά αντιστοιχία των “Αγαμέμνων” , “Χοηφόροι” και “Ευμενίδες” .
Σμιλεύοντας αριστοτεχνικά τούς ρόλους ο νομπελίστας θεατρικός συγγραφέας δίνει ένα διαφορετικό από το μύθο τέλος, αποδίδοντας την ευθύνη περισσότερο  στην Ηλέκτρα και όχι στον Ορέστη. Η Λαβίνια, η δική του Ηλέκτρα, γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, που τιμωρείται τελευταία για τις πράξεις της και με τον πιο τραγικό τρόπο.

Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση , δουλεμένη εως και την παραμικρή λεπτομέρεια που απεικονίζει όλη την πάλη των ηρώων με τους δαίμονες τους και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Τόσο από σκηνοθετικής άποψης, όσο και από ερμηνευτικής, τα παιδιά της Μέθεξης έχουν δώσει  τον καλύτερο εαυτό τους και φαίνεται οτι έχουν δουλέψει πολύ για να πετύχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Σίγουρα η παράσταση αυτή, είναι παράσταση που αξίζει να δείτε και σίγουρα δεν θα σας αφήσει αυγκίνητους .
Οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ώρα έναρξης  Παρασκευή  9:15 μ.μ. , Σάββατο και  τη Κυριακή  8:15 μ.μ.
Τηλέφωνο για κρατήσεις 6975890941.
Συντελεστές
    Σκηνοθεσία: Πέτρος Κλάδης
    Παίζουν:   Αριστέα Γαζούλη, Μαίρη Κασιδάκη, Πέτρος Κλάδης, Βασίλης Κουμανάκος, Σωτήρης Κριτσωτάκης,  Στέλλα Λαμπροπούλου, Μανώλης Μουτζούρης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Σκάρπα, Έβελυν Σκαρπαλέζου,Συκάκη Μαρίκα


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ