Αιμοδοσία Αγάπης από τα COSMOS Καλαμάτας και το Αιματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.


Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης η Δημ. Βλαχονικολός& ΣΙΑ ΟΕ σε συνεργασία με το αιματολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας διοργανώνουν  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την 2η εθελοντική αιμοδοσία αγάπης.


Με κοινό στόχο, όλοι μαζί να προσφέρουμε μια πράξη αγάπης,  γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών χαρίζοντας , ζωή, χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, από τις 10πμ έως τις 8μμ σας περιμένουμε στο κατάστημα COSMOS  Ιατροπούλου 20 & Πλ. Βασ. Γεωργίου.

Οι άνθρωποι των COSMOS ελπίζουν ότι με την  συμμετοχή όλων μας θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή η πράξη,  που εμπράκτως αποδεικνύει την ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης προς το συνάνθρωπό μας.

-Κάθε άνθρωπος , άνδρας η γυναίκα , 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.
-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
– Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.
-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα.
– Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στη Εθελοντική Αιμοδοσία θα είναι παρόν ο Ιατρός Διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Αδαμόπουλος Ιωάννης καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας.

Επίσης, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ενεργά η διοίκηση και η ομάδα τηςKalamata B.C καθώς και οι ενήλικες αγωνιζόμενοι.

Μετά την “Αιμοδοσία Αγάπης” το cafe Deli θα στύβει φρέσκους χυμούς εντός του καταστήματος και το Εργαστήρι Χριστόπουλος θα προσφέρει στον κάθε εθελοντή μπάρες ενέργειας.

Στην κοινωνική εκδήλωση προσφοράς θα παραβρεθούν και θα γίνουν εθελοντές η διοίκηση και οι ενήλικες της Kalamata B.C.

Σημείωση : Οσοι εθελοντές αιμοδότες είναι ατομικά γραμμένοι στο μητρώο εθελοντών αιμοδοτών η ακόμα και σε άλλους  συλλόγους , μπορούν να δώσουν αίμα για το δικό τους μητρώο η του συλλόγου τους.

Το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται από τεχνητό. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Με την αιμοδοσία σε ώρα ανάγκης ΔΕΝ λύνεται το πρόβλημα. Αφορά εσένα τώρα, μας αφορά πάντα όλους μας.

Γιατί να γίνω δότης μυελού των οστών ;

Φανταστείτε τι είναι να ψάχνεις το ένα και μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να σου σώσει τη ζωή! Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών Χαρίζει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα.

Εάν είσαι μεταξύ 18-50 χρονών και σε καλή κατάσταση υγείας  μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Οι ασθενείς δεν μπορούν να επιλέξουν.  Εμείς μπορούμε. Κάθε 4 λεπτά κάποιος διαγιγνώσκεται με καρκίνο του αίματος. Η λευχαιμία είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία. Για τους περισσότερους ασθενείς η μόνη τους ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών.  3 στους 10 θα βρουν συμβατό δότη από τη οικογένεια τους… Η ζωή των άλλων 7 εξαρτάται από εθελοντές όπως εμείς.

Δώρισε την ευκαιρία για ζωή

Γίνε και εσύ εθελοντής δότης αίματατος και μυελού των οστών

 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ