Η Καλαμάτα δίνει το στίγμα και η Κυπαρισσία ακολουθεί στην τουριστική ανάπτυξη…

Σε τουριστικό προορισμό καθιερώνεται η Μεσσηνία συνδυάζοντας πλούσια πακέτα διακοπών με οικονομικές τιμές, υπέροχα πολιτιστικά και αρχαιολογικά μνημεία, ενώ την πρωτιά διατηρεί άλλη μια φορά η Καλαμάτα και αμέσως μετά ακολουθεί η περιοχή της Κυπαρισσίας με το Καλονερό.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών που αναζητούν μορφές εναλλακτικού τουρισμού αυξάνεται όσο περνά ο καιρός, ενώ είναι γεγονός ότι στην Καλαμάτα κάθε χρόνο η κίνηση αυξάνεται τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στα τουριστικά καταλύματα σε ποσοστά πάνω από 15% ετησίως ενώ η Κυπαρισσία στην δυτική πλευρά του Νομού ως αρχόντισσα του Ιονίου, προσελκύει χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία πλήθος τουριστών από ευρωπαικές χώρες μέχρι την περιοχή του Καλονερού και Ελαίας με τις αμμουδερές παραλίες.

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Ευλογημένος από τη φύση τόπος, η Μεσσηνία, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι εύφορες πεδινές εκτάσεις, οι φημισμένοι ελαιώνες, οι καταρράκτες της Νέδας και το Πολυλίμνιο, οι όμορφες αμμουδερές παραλίες και οι δαντελωτές ακρογιαλιές συνθέτουν το ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον του νομού. Οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, τα επιβλητικά κάστρα, οι βυζαντινές εκκλησίες και οι παλαιές μονές φανερώνουν τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή της Μεσσηνίας. Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στα πετρόχτιστα παραδοσιακά χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης.

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Η μυθική πόλη του Ομήρου, η πόλη που ερωτεύτηκε ο Κωστής Παλαμάς, που αγάπησε ο Κλεμανσό με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα ετησίως προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών που θέλουν έστω να περάσουν ένα τριήμερο στην περιοχή. Μάλιστα η ιδιωτική πρωτοβουλία αναπτύχθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε με την εμπορική της κίνηση, την προσφορά αγαθών σε τοπικές τιμές, την φιλοξενία σε καταλύματα με πολύ οικονομικό προυπολογισμό, κάνει την διαφορά.

Φέτος την Πρωτοχρονιά μάλιστα οι κάτοικοι, επιχειρήσεις στέλνουν μέσω ενός καταπληκτικού βίντεο τις ευχές του σε όλο τον κόσμο με την πρωτοβουλία του σκηνοθέτη και δημιουργού  Δημήτρη Ζογκόκη, η οποία έτυχε ευρείας αποδοχής κυρίως από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας που αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια για το καλό της πόλης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ