Παρεμβάσεις Μπρεδήμα στο Δημοτικό Συμβούλιο | Foninews.gr

Απότην παράταξη της «Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας» ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Στην άμεση παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας για τα κόκκινα δάνεια συμπολιτών μας και την ανάγκη έναρξης αντιπλημμυρικών έργων στο Νέδοντα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης.

Ειδικότερα, ζήτησε τη ματαίωση των πλειστηριασμών ακινήτων της πρώτης κατοικίας πολλών συμπολιτών μας στην Καλαμάτα και τα δημοτικά διαμερίσματα Θουρίας, Άριος και Αρφαρών αλλά και της Μεσσηνίας γενικότερα.

Επίσης, ο Θ. Μπρεδήμας ανέφερε ότι ανάλογες κινητοποιήσεις και διαβήματα έχουν γίνει στους Δήμους Ζαχάρως, Θεσσαλονίκης, Δήμους της Αττικής κ.α. για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία πολιτών από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αρχίζουν από το 2018.

Απαντώντας ο δήμαρχος Παν. Νίκας δήλωσε ότι σε αυτή την κατηγορία πρέπει να περιληφθούν μόνο οι οφειλέτες της πρώτης κατοικίας και όχι εκείνοι που έχουν υπερβολικά χρέη από άλλες αιτίες αλλά δεν ολοκλήρωσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η παρέμβαση του Δήμου.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΔΟΝΤΑ

Εξάλλου, ο επικεφαλής της «Αλλαγής» ανεφέρθη στους κινδύνους που υπάρχουν συνεπεία και του χειμώνα από ενδεχόμενες πλημμύρες στο Νέδοντα, η προστασία του οποίου ξεκίνησε με τα μεγάλα έργα του τότε Δημάρχου Κώστα Κουτουμάνου  και ρώτησε το Δήμαρχο για την τύχη της μελέτης, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί και έκανε συνοπτική αναφορά στις μεγάλες καταστροφές που έχουν συμβεί, κατά το παρελθόν, από την υπερχείλιση του Νέδοντα και κυρίως, (παλιότερα) είχαμε ακόμη και νεκρούς…

Απαντώντας ο δήμαρχος δήλωσε ότι το θέμα μελετάται συνολικά από τον «Μορέα» και ότι μέσα στο 2018 θα γίνει οριοθέτηση του Νέδοντα από τη γέφυρα στον Κόμβο του «Μορέα» και προς τα επάνω».

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ