Ο αγαπημένος σεφ που μοιράζεται τις γευστικές προτάσεις του καθημερινά μέσα από το Πρω1νό στον ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά, μας δίνει μια συνταγή που θα λατρέψετε. Ένα υπέροχο χοιρινό ψητό που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.

  • Χοιρινό μπούτι ψητό με πουρέ από κάστανα

Υλικά

Για το χοιρινό

1 χοιρινό μπούτι (περίπου 3,5 κιλά)

6 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζ. σπορέλαιο

Αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ

1 κιλό πατάτες

1 πακέτο κάστανα βρασμένα

1 κ.σ. βούτυρο

2 φλιτζ. γάλα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και μπήγουμε κατά διαστήματα τις σκελίδες σε μικρές τρύπες που κάνουμε με ένα μαχαίρι. Βάζουμε το μπούτι σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο και σιγοψήνουμε στους 180 για 3 ώρες. Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 20 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο πριν το κόψουμε.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κάστανα μαζί με το βούτυρο και το γάλα. Πολτοποιούμε τα κάστανα με το ραβδομπλέντερ. Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο και προσθέτουμε τα αλεσμένα κάστανα μέσα στις πατάτες. Ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε το κρέας μαζί με τον πουρέ.